Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

2022. aasta toob e-autosporti suured muutused

Jaanuaris algav e-autospordi Eesti meistrivõistluste uus hooaeg toob mitmed muudatused alates kalendrist kuni kasutatavate virtuaalautodeni. Eesmärk on muuta võidusõidud põnevamaks.

Kui 2021. aastal toimusid ringrajasõidu GT- ja vormelisari terve aasta, siis järgmisel peetakse üks esimesel, teine teisel poolaastal. NB Quality GT-sari stardib 9. jaanuaril ja lõpeb 22. mail, vormelite võidusõit algab augustis ja lõpeb novembris.

“GT-sarjas on mitmeid muudatusi. Näiteks eelmisel hooajal said osalejad valida 13 auto vahel, 2022. aastal oleme kahandanud valikut viiele autole. Nii on võidusõidud võrdsemad,” rääkis Eesti Autospordi Liidu e-autospordi alakomitee juht Hannes Ross. „Lisaks nimitoetaja NB Qualityle, on GT-sarja sponsoriks ka Sami.“

Muutub kvalifikatsiooni korraldus – kui varem oli parima aja sõitmiseks aega mitu päeva, siis nüüd tuleb seda teha lühikeses ajavahemikus nagu päris võidusõitudelgi. “Seegi suurendab põnevust nagu ka muudatus, et B-finaali kuuel paremal on võimalik tõusta A-finaali. Varem selline võimalus puudus.”

A-finaalis stardib 34 võistlejat, kellest 28 on sinna pääsenud otse eelkvalifikatsioonist, kuus B-finaalist. Kõik 34 osalevad esmalt 15minutilises sprindivõistluses, millele järgneb tunnine põhivõistlus. Põhivõistlusele stardivad kvalifikatsiooni kaheksa paremat pööratud järjestuses. Punkte saavad kõik A-finaali jõudnud sõitjad.

Lisaks ringrajasarjadele toimuvad e-autospordi Eesti meistrivõistlused veel ka rallis, kuid selle täpsemad võistlustingimused on alles koostamisel.

NB Quality GT-sarja kalender

9. jaanuar – Kyalami

30. jaanuar – Watkins Glen

20. veebruar – Bahrein

13. märts – Sebring

3. aprill  Portimao

8. mai – Monza

22. mai – Spa

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee