Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Allar Goldberg / Kaarel Lääne stardivad Arctic Lapland Rallyl

Eesti rallipaar Allar Goldberg / Kaarel Lääne (Subaru Impreza) stardivad reedel ja laupäeval sõidetaval Soome meistrivõistluste avaetapil, Arctic Lapland Rallyl. Eestlastest osaleb veel Kristjan Kajakas soomlasest kaardilugeja Ari Tiukkaneniga (Ford Fiesta Rally3).

LGT-tiimi sõitjad Goldberg/ Lääne tegid rallieelse testi ja jäid auto seadistusega rahule. Rajaga tutvumine jätkub täna. Allar Goldberg kirjeldas pärast esimesi katsete kirjutamisi rallit nii: “Leidub niisuguseid kurve, et ei teadnudki, et selliseid olemas on. Katsed on vägevad, legendist sõltub palju.”

Kaarel Lääne lisas, et tegemist on kaardilugejalt tõsist pingutust nõudva ralliga. “On palju asju, mida me Eestis ei kohta. Kõige keerulisemaks teeb olukorra vähene valge aeg, mida tuleb maksimaalselt kasutada.”

Legendi kirjutatakse seetõttu ka pimedas. Valget aega on päeva peale kokku ca kella 10-st kella 14-ni.

LGT-tiimi suurim eesmärk on läbida kõik 245 katsekilomeetrit “ühes tükis” ja tulla lõpuni.

Võistlusauto on Eesti rallifännidele tuttav, sellega osales meekond viimati ka Saaremaa rallil. Tehnika seadistamisel on palju abiks olnud Roland Murakas, kes organiseeris ka Lapimaal enne võistlust vajaliku testipäeva.

Autol on kuuekäiguline järjestiklülitusega käigukast, tugevdatud on veermikku ja jõuülekannet, milles on palju aidanud Erko Reiners. Mootori on koostanud Seppo Harinen ja sellel on 350 hobujõudu võimsust ning 560 njuutonmeetrit pöördemomenti.

Tiimi tegemistel saab silma peal hoida sotsiaalmeedia vahendusel Facebookis ja Youtubes.

The post Allar Goldberg / Kaarel Lääne stardivad Arctic Lapland Rallyl appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy