Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Andres Arnover saavutas kiirendusspordi Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali

Andres Arnover (Ford Mustang) lõpetas kiirendusspordi Euroopa meistrivõistlused klassis Pro Modified pronksmedaliga.

2022. aasta Euroopa meistriks tuli rootslane Jan Ericsson (Chevrolet Camaro), teine oli hollandlane David Vegter (Chevrolet Camaro).

“Oli õppimise aasta, sest sõitsime ju Euroopa meistrivõistluste hooaja kaasa esmakordselt,” rääkis Arnover. “Äärmiselt oluline on stabiilsus, sageli ei võida üksikute sõitude kiireim, vaid just see, kes suudab näidata stabiilseid tulemusi. Olen väga tänulik suurepärast tööd teinud meeskonnale, auto oli väga hea, ja muidugi toetajatele, kelleta poleks EM-il osalemine kõne alla tulnud.”

Viimasel etapil Suurbritannias Santa Podi rajal sai Arnover kvalifikatsioonist edasi kuuenda ajaga, kuid esimeses väljalangemissõidus purunes tema 4000hobujõulisel Mustangil kardaan ning järgmistesse startidesse ta ei pääsenud. Pärast klassi finaali lubasid kohtunikud tal teha remonditud autoga proovisõidu, mis lõppes Arnoveri isikliku rekordiga veerandmiilil – 5,84 sekundit (kiirus 406 km/h).

Arnover lisas, et järgmise aasta plaanidesse kuulub samuti osalemine Euroopa meistrivõistlustel. “Valmistame auto ette, otsime juurde toetajaid ja läheme tagasi tugevamana kui olime tänavu,” sõnas ta.

2022. aasta kiirendusspordi Euroopa meistrivõistlused koosnesid neljast etapist, millest kaks sõideti Suurbritannias, üks Rootsis ja üks Saksamaal.

The post Andres Arnover saavutas kiirendusspordi Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy