Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Aravetel selguvad laupäeval Baltimaade parimad kardisõitjad

Laupäeval, 24. septembril toimuvad Aravete kardirajal Balti karikavõistlused, millest võtavad osa Läti, Leedu ja Eesti kiiremad kardisõitjad.

“Kõigis klassides on oodata põnevaid võidusõite, kuid eraldi tõstan esile kiireimat, KZ2-klassi,” rääkis Eesti Autospordi Liidu kardikomitee esimees Mart Liiksaar. “Registreerunud on näiteks hiljuti ringrajasõidu Itaalia meistrivõistlustel TCR-klassi noorte arvestuse võitnud Ruben Volt, kardispordi Euroopa meistrivõistlustel kuuenda koha saavutanud Markus Kajak, rallikrossi 2018. aasta Euroopa meister Rokas Baciuška ja 2019. aasta FIA Karting Academy Trophy võitja Kajus Siksnelis. Ja need on vaid mõned näited.”

Klassis OK Junior on rajale oodata näiteks tänavuse FIA Karting Academy Trophyl viienda koha saanud Mark Dubnitskit, Mini60-s möödunud aastal Rotaxi Grand Finalsi võitnud Nikita Ljubimovit. “Stardis on palju noori ja andekaid kardisportlasi, kindlasti näeme rajal nii Eesti kui ka Läti ja Leedu autospordi tulevikutähti,” rääkis Liiksaar. „Tänan Taavi Toobalit, Kaspar Kallasmaad ja kõiki teisi, kes panid üritusele õla alla ja aitasid naaberriikidest kokku saada väga esindusliku võistlejaterivi.“

Balti karikavõistlustel peetakse ka riikidevahelist arvestust. Country Cup´i paremusjärjestus selgitatakse iga riigi viie parema võistleja finaalsõidu lõpptulemuse punktide liitmise teel klassides Mini60, OK Junior, OK, KZ2 ja KZ2 Masters.

“Olen väga tänulik Leedu ja Läti kolleegidele, et nad Balti karikavõistluste traditsiooni taastamisele omalt poolt hoogu juurde andsid,” lisas Liiksaar. “Ühine eesmärk on, et võistlusest kasvaks välja kolmeetapiline ja osavõtjaterohke Balti karikasari.”

Aravetel toimuvad Balti karikavõistlused on ka kardispordi Eesti meistrivõistluste viimaseks etapiks. Laupäeval algavad kvalifikatsioonid kell 10.00, eelsõidud 11.30 ja finaalid 14.30. Võistlust on võimalik jälgida nii kohapeal kui EAL Youtube´i kanali vahendusel EAL TV algusega kell 10.00.

The post Aravetel selguvad laupäeval Baltimaade parimad kardisõitjad appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy