Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Aravetel sõideti kardispordi meistrisarja neljas etapp

Aravete kardirajal sõideti laupäeval Olerex Eesti kardispordi meistrivõistluste järjekordne etapp. Sündmusterohke võistluspäev andis nii mõneski võistlusklassis hooaja lõpu tarvis põnevaima võimaliku punktiseisu.

Võistlus Aravetel oli sedapuhku vägagi sümboolse tähendusega. 28. augustil sõidetud Eesti meistrisarja etapp langes nimelt samale kuupäevale Eesti mootorispordi 100. sünnipäevaga.

Kardispordi kiireimas võistlusklassis KZ2 jätkus Aravetel jaht tiitlile tänavusele hooajale küllaltki harilikul moel. Markus Kajak (AIX Racing Team) näis jahtivat oma neljandat järjestikkust võitu, et astuda üliotsustav samm 2021. a meistritiitli suunas ning valmistuda sellega juba käesoleva nädala lõpus sõidetavaks MM-ks Kristianstadis Rootsis.

Kvalifikatsioonis võidutses siiski tiimikaaslane Siim Leedmaa. Kajaku kaotus Leedmaale oli napp 0,015 s ning kolmandaks platseerunud Sten Dorian Piirimägil (AIX Racing Team) vaid 0,064 s. Kui eeldused põnevaks duelliks Leedmaa ja Kajaku vahel olid head, siis mõlemas stardis Leedmaale osaks saanud ebaõnn tegi Kajakule parima stardikoha saavutamise oluliselt lihtsamaks.

Finaali startiski ta parimalt stardikohalt ning ehkki võistluse käigus oli vaja pelgalt säilitada edumaad viimaks ometi ühe suhteliselt murevaba nädalavahetuse saanud Piirimägi ees, oli tee võidule siiski selge ja sirge.

Leedmaa seevastu tegi stardirivi viimaselt kohalt startides marulist sõitu. Esmalt möödus ta üle pika aja taaskord kodumaal võistelnud Paul Aronist (Vihur Team), seejärel juba Hannes Tammperest (AIX Racing Team), Maario Vendlast (Rich Racing) ja Antti Rammost (TARK Racing), kuni jõudis viimaks kolmandat kohta hoidnud Karl Leesmaa (DHR Estonia) selja taha. Leesmaa jaoks oli see samuti üle pika aja tagasipöördumine kardirajale, lõpptulemuseks saadud kolmas koht oli suurepäraseks üllatuseks nii talle kui paljudele poolehoidjatele:

“Võistlustele minnes oli eesmärk füüsiliselt lõpuni ära kesta ning mingit tulemust ma iseendalt ei oodanud. Ilmselt kujunes niivõrd hea tulemus välja just seetõttu, et võtsin asja pingevabalt ning mingeid suuri ootusi endale ei seadnud. Samuti mängib siinkohal suurt rolli minu meeskond, kes andsid endast parima, et minu sõitmine lihtsamaks teha,” ütles Leesmaa oma imelise sõidu kohta pärast võistlust.

Punktitabeli liidrikohal jätkab Kajak aga täiseduga, olles pärast neljandat etappi ainus võidusõitja, kelle efektiivsus tänavuses meistrisarjas on olnud täiuslik – Kajak pole siiani jätnud üles korjamata ainsatki meistrivõistluste punkti!

KZ2-klassi võistlejaid näeme uuesti rajal juba käesoleval nädalavahetusel, mil Rootsis Kristianstadis sõidetakse kardispordi maailmameistrivõistlused. Eestlastest on lisaks Kajakule ja Leedmaale rajale tulemas veel Ken-Oskar Algre (AIX Racing Team), Kaspar Kallasmaa (Kaspar Kallasmaa) ja Kenneth Hildebrand (KH Racing Team).

Dubnitskilt võimas tagasitulek

Klassis OK oli taaskord rajal juba KZ2-s tegusid teinud Kajak. Ajasõitudes oli parim aga Robin Särg (Gear Racing), kes edestas valitsevat Eesti meistrit Kajakut napi 0,048 sekundiga. Eelsõitude tulemusena kuulus aga finaal parim stardikoht Kajakule, kes asuski võistlust kohe stardist juhtima. Stardis takerdunud Särg kaotas koha küll Henrietta Olakule (TARK Racing), kuid tõusis juba esimese ringi lõppedes tagasi teisele kohale.

Kolmandat kohta hoidis kuni viimaste ringideni punktitabeli liider Joosep Planken (TARK Racing), kuid tehniline rike jättis ta raja äärde vaid mõned ringid enne võistluse lõppu. Nõnda päris kolmanda koha Carmen Kraav (AIX Racing Team). Punktitabeli liidrina jätkab jätkuvalt Planken, kuid tema selja taga on nüüd tihedalt kohad sisse võtnud Särg ja Kajak.

Klassis OK-Junior vajas Mark Dubnitski (DHR Estonia) tiitlikonkurentsis püsimiseks hädasti võitu. Senine hooaeg on osutunud tagasihoidlikuks ning võit tähendanuks ühtlasi ka uue hingamise leidmist. Aravetel sujuski kõik ning Dubnitski valitses nii kvalifikatsiooni kui ajasõite veenva eduga. Ülekaalukas võit tõstis ta punktiarvestuse etteotsa, napilt Aravetel kolmandana lõpetanud Damir Mingazovi (AIX Racing Team) ette. 

“Oli väga hea nädalavahetus ning poleks uskunud, et suudame teisi sedavõrd suure edumaaga võita. See võit on senist hooaja kulgu arvestades mulle väga oluline,” ütles Dubnitski poodiumil. Punktiseisu kommenteeris Dubnitski aga järgnevalt: “Seis on väga tasavägine ning ehkki Mial head tulemust ei tulnud täna, on ta kindlasti juba järgmisel etapil taaskord väga tugev. Meie ülesanne on aga kõik järgmised võistlused võita, muud varianti pole.”

Teine oli Aravetel soomlane Iivari Tuomilehto (JTL Racing), kes parandas sellega oluliselt oma väljavaateid hooaja lõpus medalikohale tulemiseks. Tänavust hooaega väga tublilt alustanud ning seni meistrivõistlusi juhtinud Mia-Mariette Pankratov (AIX Racing Team) oli sunnitud aga juba avaringil katkestama. Kokkupõrge ootamatult tema teele risti ette sattunud konkurendi kardiga oli vältimatu, ühes sellega ka meistrisarja liidrikoha kaotus.

Ülipingeline klass Mini 

Kõige suurema osavõtjate arvuga klassis Mini oli rajal koguni 26 võistlusmasinat. Ülimalt tasavägine kvalifikatsioon ning põnevad eelsõidud andsid parima stardikoha Aleksander Uusneemele (AIX Racing Team). Tänavu erakordselt heas hoos olev Uusneem asus kohe stardist võistlust juhtima, tihedalt kannul lätlane Toms Strele, Andri Tšikin (DHR Estonia) ja Hugo Rajamets (Vihur Team).

Kuid juba esimeste ringide jooksul tõusis Rajamets teisele kohale otse Uusneeme selja taha. Ring-ringi järel sõideti kui paarisrakendina finišilipu suunas, Strele ja Tšikin sellesse heitlusse enam ei sekkunud.

Piisas Uusneemel vaid üks kurv tähelepanuta jätta, kui Rajamets möödas oligi. Võitluslik Uusneem üritas kuni viimase ringi viimaste meetriteni Rajametsast mööda saada, kuid paraku see tal ei õnnestunud. Rajamets teenis sellega oma teise etapivõidu järjest, mis jätab ta nüüdseks vaid punkti kaugusele Uusneemest ning viie võrra maha jätkuvalt liidrikohta hoidvast Tšikinist.

Klassis Micro esines ülivõimsalt Meryl Peldes (DHR Estonia), kellele võit Aravetel oli kolmandaks võimalikust neljast. Mattias Ojapõld (Vihur Team) lõpetas teisena ning kolmas oli Rasmus Teller (KS Academy). Samas järjekorras paiknetakse ka meistrivõistluste punktiarvestuses.

Meeskondlikus arvestuses tuli Aravetel võitjaks AIX Racing Team, teine oli DHR Estonia ja kolmas Vihur Team. Traditsiooniliselt sõidavad meistrivõistlustega üheskoos ka pisikesed Cadet-klassi võistlejad. Aravetel oli selles arvestuses kiireim Carl-Sander Kajak (Kuningamäe Kart), teine Remi Ruben (DHR Estonia) ja kolmas Bennet Korjus (AIX Racing Team). Punktiarvestusest Cadet-klassis ei peeta.

Olerex Eesti kardispordi meistrivõistlustel jääb sõita veel kaks etappi. Järgmine etapp sõidetakse Lange motokeskuse kardirajal Tartumaal 17.-18. septembril.

Meistrivõistluste koostööpartneriteks on Olerex, Ruu kivi, Premia (Väike Tom), Enemat, Delfi, Jazz Pesulad. Meistrisarja toetavad lisaks MULL Drinks, City Motors ja Cramo.

TULEMUSED

KZ2

1. Markus Kajak

2. Sten Dorian Piirimägi +2,405

3. Karl Leesmaa +3,400

OK

1. Markus Kajak

2. Robin Särg +2,071

3. Carmen Kraav +4,432

OK-JUNIOR

1. Mark Dubnitski

2. Iivari Tuomilehto +7,526

3. Damir Mingazov +8,579

MINI

1. Hugo Rajamets

2. Aleksander Uusneem +0,085

3. Toms Strele +1,807

MICRO

1. Meryl Peldes

2. Mattias Ojapõld +3,281

3. Rasmus Teller +3,499

CADET

1. Carl-Sander Kajak

2. Remi Rubin +6,347

3. Bennet Korjus +7,244

PUNKTISEIS

KZ2

1. Markus Kajak 180

2. Siim Leedmaa 120

3. Sten Dorian Piirimägi 107

OK

1. Joosep Planken 130

2. Robin Särg 121

3. Markus Kajak 118

OK-JUNIOR

1. Mark Dubnitski 131

2. Damir Mingazov 129

3. Iivari Tuomilehto 116

MINI

1. Andri Tšikin 136

2. Aleksander Uusneem 132

3. Hugo Rajamets 131

MICRO

1. Meryl Peldes 167

2. Mattias Ojapõld 141

3. Rasmus Teller 110

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy