Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Armin Raag ja Martin Juga võitsid Kehalas sõidetud NEZ-etapi

Armin Raag ja Martin Juga saavutasid Kehalas sõidetud FIA Põhja-Euroopa tsooni (NEZ) krosskartide meistrivõistluste viimasel, kolmandal etapil esikohad. Raag sai sarja kokkuvõttes mitteametlikel andmetel kolmanda koha.

Raag (Krosskart 125) oli kiireim klassis Crosskart 125, edestades finaali esikolmikus norralasi Jonas Serliet (IC Kart 2015) ja Patrick Ruudi (IC Kart 2012). Ametlikku punktitabelit ei ole sarja korraldaja avaldanud, kuid mitteametliku arvestuse järgi on Raag kolmas.

“Võistlushommikusel treeningul ei töötanud krosskart nii nagu vaja, aga esimeseks eelsõiduks saime selle enam-vähem toimima,” rääkis Raag. “Esimeses ja kolmandas eelsõidus tuli võit, teises tegin sõiduvea ja sain seal teise koha.”

Finaali startis Raag esimeselt positsioonilt. “Kaks rivaali minu kõrvalt tegid väga head stardid ja pidin sõitma nii kiiresti kui oskasin. Treeningpäeval õpetas Sten Oja Kehala rada ja oskasin tänu sellele siinseid kurve paremini võtta,” rääkis Raag.

Väike äpardus juhtus võitjal finaalis samuti, kinni kiilus kaitseprillide rullik, mis tähendas, et sõitja ei saanud puhast kilet ette keerata. “Ühe silmaga nägin.”

Teine kogu sarja kaasa sõitnud eestlane Patrick Sarapuu oli Kehalas üheksas ja on mitteametliku punktiarvestuse järgi kokkuvõttes kuues. Teiste eestlaste kohad etapil: Jonathan Lee Mäe (ICR 3 Crosskart) neljas, Rasmus Tsirna viies ja Revor-Risto Laur (mõl Crosskart 125) kuues.

Crosskart Xtreme klassis võitis Martin Juga (Speedcar Wonder) norralase Robin Grana (Wonder 2020) ja soomlase Riku Huuhka ees (Speedcar Xtrem). Juga kahel eelmisel NEZ-i võistlusel ei osalenud. “Ei teadnud, mis kiirust rivaalid näitavad,” rääkis finaaliks parima stardikohta teeninud Juga. “Finaali stardi keerasin endal natuke nässu ja pidin ühe koha loovutama. Tuli pingutada ja otsida kohta, kus konkurendist mööduda, sest siin rajal lihtsad möödumiskohad puuduvad. Õnneks läks rivaal jokkerisse, mis päästis mind vabasse vette ja sain hakata oma tempot tegema.”

Crosskart 650-klassis võitis  rootslane Noel Eliasson (C-Pro KTM), Laur Langeproon (CK 650) oli parima eestlasena teine ja Margus Miliste (Krosskart 650) sai kolmanda koha. Ka Langeproonile oli Kehala võistlus tänavuseks esimeseks NEZ-etapiks. “Varasematel aastatel olen küll NEZ-i sõitnud, aga tänavu mitte, tegelesime rohkem noortega. Kuna etapp toodi koju, tuli igal juhul starti tulla, et võrrelda end Skandinaavia tippudega,” lausus Langeproon. “Päev algas üpris keeruliselt, maadlesime erinevate probleemidega, päris tippkiirust arendada ei saanud. Finaalis oli konkurentidel ebaõnne ja mul rohkem õnne.”

Kolmest etapist koosnenud NEZ-i kaks varasemat võistlust sõideti Norras ja Rootsis.

Martin Juga (auto nr 25) oli parim Crosskart Extreme võistlusel.

[See image gallery at uus.autosport.ee]

The post Armin Raag ja Martin Juga võitsid Kehalas sõidetud NEZ-etapi appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy