Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Baltimaade driftihooaeg käivitus Riias täies mahus

Nädalavahetusel sai driftihooaeg Riias Bikernieki rajal täishoo sisse: algasid Eesti, Livonia ja Balti meistrivõistlused ning jätkusid Eesti karikavõistlused.

Klassidele Semipro ja Pro oli Riias toimunud võistlus Eesti, Läti ja Eesti ühissarja Livonia ning Balti meistrivõistluste esimene etapp, Street-klassile Eesti karikavõistluste teine etapp.

Pro-klassi poodium oli rahvusvaheline, esindatud olid kõik Balti riigid. Võitis leedulane Donatas Macpreiksas, teine oli lätlane Valdas Vindžigelskis ja kolmas eestlane Ao Vaida. Kvalifikatsiooni võitis Kevin Pesur.

Vihm muutis Pro-klassi ajaks raja märjaks, mis tegi sõidud keeruliseks. Ärevaim moment oli Kristjan Salmre eksimus tandemsõidus, mille tagajärjel juhtus kokkupõrge Jako Pinoga.

Semipro-klassis hõivasid poodiumi eestlased. Võitja Kristo Päästel astus esimest korda poodiumi kõige kõrgemale astmele. Teise koha saanud Michel Reiljan tegi debüüdi oma uue võistlusautoga, millega näitas juba treeningutel häid sõite. Kolmas oli kvalifikatsiooni võitnud Ragnar Viinapuu.

Street klassi üldarvestuses võitis Eesti sõitja Sergei Šestopalov Läti driftijate Harijs Bildartsi ja Igors Vozņakovskise ees. Eesti karikasarja arvestuses oli poodiumi kõrgemail astmel juba esimesel etapil häid sõite näidanud, kuid neljandal kohal lõpetanud Šestopalov. Selleks hooajaks BMW Nissani vastu vahetanud Martin Ojaste saavutas teise koha ja eelmise aasta üllataja Henri Sulkinoja kolmanda. Kvalifikatsiooni võitis lätlane Normunds Kampe, parim eestlane oli Martin Ojaste.

Kerli Mängel

The post Baltimaade driftihooaeg käivitus Riias täies mahus appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy