Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Baltimaade parimad driftijad sõidavad sel reedel ja laupäeval LaitseRallyPark’is

Eesti driftihooaeg algab juba sel reedel Laitses Baltic ja Livonia sarjade etapiga, kus on kohal ilmselt kõik Baltimaade parimad sõitjad.

LaitseRallyPark´is toimuval „Jump for Drift“ üritusel võisteldakse kolmes klassis: street, semipro ja pro. Reede kuulub street-klassile, kus on sel hooajal toimunud tubli juurdekasv ja võistlejaid on 30 ringis Eestist ja kuni 50 Lätist. Laupäev läheb aga võistlusala tunduvalt värvilisemaks ja palju kuumemaks, kui võistlema asuvad semipro ja BALTIC pro klassi sõitjad ja nende uhked autod Eestist, Lätist ja Leedust.

Kui eelmisel aastal oli LaitseRallyPark’is osalejaid rekordiliselt 86, siis tõenäoliselt sellel aastal see arv ületatakse.

Kohale on oodata Baltimaade parimad driftisõitjaid, kellest eraldi võib välja tuua 16-aastase Läti võistleja Nikolass Bertansi, kes saavutas sellel aastal FIA võistlustel teise koha tuntud Euroopa sõitjate seas.

Eesti sõitjatest teeb comebacki mitmekordne Eesti ja Põhja-Euroopa meister driftisõitja Mihkel Norman Tults uuel võimsal Toyota Supral. Kuid kindlasti on põnev jälgida ka Eesti eelmise aasta street-klassi meistrit Ragnar Viinapuud, kes sõidab sellel aastal uue võistlusautoga semipro klassis.

Vägevate võistlejate kõrval pakub erilist vaatemängu publikule võistlusrada ise. Tegemist on sõitjatele väga pingelise rajaga, kuna stardi sirgel olev nukk tõstab auto rattad maast lahti täpselt enne esimest kurvi. Ideaalse trajektoori saavutamiseks peab õhus oleva auto tagumise kaitseraua nurgaga peaaegu puudutama seina.

Rada soosib häid jälitussõite, kuna esimene kurv on piisavalt lai, et sinna kahe autoga hästi ära mahtuda. Kiirendusmaa on piisav, et pro-klassi autode kiirus enne kurvi oleks üle 100 km/h.

Sõitjatele ja pealtvaatajatele on LaitseRallyPark oma ülesehituselt üks atraktiivsemaid radasid. Kogu rada on väga hästi jälgitav nii suurtele kui väikestele ning raja iseloom pakub vaatemänge ja närvikõdi kõigile.

Täpsema ürituse ajakava leiad SIIT.

Ja kui kohapeale ei ole võimalik minna, siis otseülekannet kõikide sõitude ja sõitjate intervjuudega saad jälgida veebilehel www.drift.television.ee.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee