Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Dakar on poole peal, eestlastel oli hea päev

Pühapäeval, 8. jaanuaril jõudis Dakari maratonralli poole peale ja esmaspäev on puhkepäev, mille sõitjad veedavad Ar-Riyāḑis, kus on ka laagripaik.

Matkaautod ja viimase öö telk on vahetatud hotelli vastu ja kõik saavad teha ettevalmistusi Dakari teise poole jaoks. Rally Raid Estonia meeskonnad on ralli esimeses pooles saanud näha erinevaid Dakari tahke ja kokkuvõtvalt on mehed tehtuga rahul ja valmis teisipäeval liikuma edasi finiši poole. 

Kaheksandal päeval läbiti kokku 822 kilomeetrit, katse osa sellest oli 346 kilomeetrit. Päev oli eestlastele sündmuste osas rahulik. Urvo Männama ja Risto Lepik (Toyota Hilux) näitasid läbi katse head minekut ja tulemuseks Dakari senine parim koht katselt – 17. Kaotust katse võitnud Sebastien Loebile ja Fabian Lurquinile oli 25.42. Urvo enda sõnul oli hea päev, suuremaid probleeme polnud ja sellise tulemuse pealt on hea vastu minna puhkepäevale.

Üldarvestuses on Männama ja Lepiku koht 31, kaotust ralli liidritele Nasser Al-Attiyah’ile ja Mathieu Baumelile on 9 t 38 min 54 sek

Toomas Triisa ja Mart Meeru (Can-Am Maverick X3) päev oli samuti üsna rahulik, kui välja jätta ühe düüni peale korraks kinni jäämine. See aga ei röövinud liiga palju aega, katsel olid nad 17. kohal ja T4 klassis on nende positsioon 13. Liidrid on nende klassis Rokas Baciuska ja Oriol Vidal Montijano, kellele eestlased kaotavad 3 t 5 m 25 sek

Esmaspäev on Dakaril puhkepäev ja võistlus jätkub teisipäeval, kui kavas on 686 kilomeetrine päev, millest katse moodustab 358 kilomeetrit.

The post Dakar on poole peal, eestlastel oli hea päev appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy