Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Drifti NEZ-etapi võit läks Lätti, Kevin Pesur oli teine

Drifti Põhja-Euroopa tsooni (NEZ) meistrivõistluste avaetapi Kulbilohus võitis lätlane Edvards Zodzins Kevin Pesuri ees. Kolmanda koha sai lätlane Nikolass Bertans.

Zodzins mainis, et treeningud olid keerulised, sest auto tagarataste pidamine oli liiga hea. “Aga mida edasi, seda paremaks sõit läks,” lisas võitja. Zodzins võitis ka kvalifikatsiooni.

Kevin Pesuri teekonna võinuks katkestada paarissõit Raivis Alkšarsiga. “Esimese kurvi lõpus Alkšars eksis ja sõitis rajalt välja. Kuna sõitsin talle väga lähedal, siis puutusid autod kokku ja lõhkusin ära auto tagasilla. Tundus ebareaalne, et jõuame auto korda teha, aga õnneks suutsime koos meeskonnaga selle ikkagi sõitma saada,” rääkis Pesur.

Pro-klassis osales võistlusel South Side 28 sõitjat: Leedust 12, Lätist ja Eestist kuus, Norrast üks ja Soomest kolm. Lisaks meestele võistles kaks naist. Pro-klassile oli Kulbilohu võistlus ka Eesti, Leedu ja Läti ning Eesti ühise Livonia-sarja meistrivõistluste etapiks. Eesti sarja juhib Pesur Ao Vaida ja Kristjan Salmre ees, Livonia esikolmik on Pesur, Alkšars ja Vaida.

Semiprol olid Kulbilohus mängus Eesti ja Läti meistrivõistluste punktid. Esikoha saavutas Karel Piiroja, kes alistas finaalis Ragnar Viinapuu. Kolmanda koha sai lätlane Toms Jankovskis. Kvalifikatsioni parim oli Arti Kannisto.

Tasavägises finaalis määrasid kohtunikud Piirojale ja Viinapuule kordussõidud. Viinapuu eksis esimeses, sõitis kergelt rajalt välja ja selle tulemusel tuli rehv veljelt maha. Piiroja mainis võistlust kokku võttes, et esimeses päeval sõidetud kvalifikatsiooni tulemus oli ootamatult kehv. “Kuid teise päeva treeningutel hakkas jälle kõik sujuma,” rääkis ta. “Nädalavahetus oli üsna üllatav, ei osanud loota, et võistluspäev nii ladusalt jooksma hakkab.”

Semipro klassis osales 23 võistlejat: Lätist kaheksa, Norrast üks ja Eestist 14. Eesti meistrivõistlusi juhib Viinapuu, järgnevad Kristo Päästel ja Simon Suvemaa.

Pro-klassi esikolmik: võitja Edvards Zodzins, teine Kevin Pesur ja kolmas Nikolass Bertans. Foto: Kerli Mängel

The post Drifti NEZ-etapi võit läks Lätti, Kevin Pesur oli teine appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy