Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

EAL läheb üle uuele kohtunike litsentsi- ja tasemesüsteemile

Eesti Autospordi Liit läheb käesoleval aastal üle uuele kohtunike litsentsi- ja tasemesüsteemile.

Üleminek toimub jooksvalt 2022. aasta vältel. Aegunud kehtivusega litsentsi asemel väljastab EAL uued litsentsid, mis vastavad uuele süsteemile (täpsem info siit). Uue litsentsi taotlemiseks saab esitada päringu siin ja oodata edasist ühendusevõttu. Ise kuhugi pöörduma ei pea.

„Uus süsteem korrastab ülevaadet Eestis tegutsevatest kohtunikest ja võimaldab seeläbi juhtida kohtunike tegevust kõigil autospordialadel. Ühtlasi motiveerib ka kohtunikke oma teadmisi ja oskusi pidevalt edasi arendama ning annab algajatele teekonnajuhise, kuidas liikuda algaja tasemelt tippu,“ rääkis EAL spordidivisjoni juht Kuldar Sikk. „Tekib kohtunike register, kus on näha kõigi kohtunike tasemed ja tekib ülevaade, millistel võistlustel on nad tegutsenud, millistele võistlustele saab neid tulevikus kaasata ning millised on koolitusvajadused.“

EAL on käesoleval aastal korraldanud võistluse juhtide, žüriiliikmete, ametnike ja lipukohtunike koolitused, õppepäevad saavad jätku juba lähiajal.

Uues süsteemis on neli kohtunike taset: D-tase on algajatele, kes saavad tegutseda vaid kõrgema taseme kohtuniku järelvalve all, C-tase on nõutud regionaalsetel võistlustel, B-tase Eesti karikavõistlustel ja A-tase Eesti meistrivõistlustel ja rahvusvahelistel võistlustel. Võistlusel nõutav tase sõltub ka kohtuniku rollist.

EMV või rahvusvahelise tasemega võistlustel peavad kõik võistluse juhendis nimetatud kohtunikud omama A taseme litsentsi. Nende abid ja alluvad ei pea omama A taseme litsentsi (minimaalselt C tase).

KV tasemega võistlustel  peavad kõik võistluste juhendis nimetatud kohtunikud omama minimaalselt B taseme litsentsi. Nende abid ja alluvad ei pea omama B taseme litsentsi (minimaalselt C tase).

Regionaalsetel ehk maakondlikel võistlustel peab võistluste juht omama B taseme litsentsi ning kõik teised võistluste juhendis nimetatud kohtunikud ning nende abid ja alluvad peavad omama minimaalselt C taseme litsentsi.

Kui samal võistlusel osalevad EMV ja EKV arvestuse klassid, on nõuded kohtunikele samad, mis EMV tasemel. Erandiks on rahvaralli KV raames sõidetav noorteralli EMV, mis erineb raamvõistlusest vaid statuudi poolest.

The post EAL läheb üle uuele kohtunike litsentsi- ja tasemesüsteemile appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee