Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

EAL tähistab Eesti auto-motospordi juubelit eriväljapanekuga Motoshow´l

Eesti Autospordi Liit (EAL) tähistab Eesti auto- ja motospordi sajandat sünnipäeva väljapanekuga reedest pühapäevani Tartus toimuval Motoshow´l.

EAL on Motoshow´l esindatud nii sisehallis kui välialal. C-hallis asuv väljapanek on pühendatud Eesti auto- ja motospordi ajaloole. Tutvuda saab 1935. aasta DKW F5 Front Luxusega, mis on spetsiaalselt näituseks ehitatud ümber ajastu vaimus võidusõiduautoks. Ekspositsioonis on esindatud veel Eesti vormeliehitus mudeliga Estonia 21-10. 1970-ndate võistlustehnikat esindab FIA Historic passi omav ralliauto Moskvitš-412. 1980-ndaid tutvustab Lada VFTS, millega võistlesid Ilmar Raissar / Rein Talvar. Ekspositisooni kuuluvad ka Eesti spordiloos märgilise tähendusega autod: Ford Focus RS WRC03-ga võitis Markko Märtin esimese eestlasena 2003. aastal MM-ralli ning Toyota Yaris WRC-ga tulid Ott Tänak / Martin Järveoja 2019. aastal esimeste eestlastena autoralli maailmameistriteks.

Koostöös Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooniga on väljas ka ajalooline mototehnika.

EAL stendis on võimalik otseülekande vahendusel kaasa elada ka autoralli MM-etapile Kreekas ning rallikrossi Eesti meistrivõistluste etapile Piirojal.

EAL väliala on pühendatud Eesti auto-motospordi tänasele päevale. Tutvuda on võimalik eri alade kaasaegse võidusõidutehnikaga.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy