Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

EAL väljapaneku fookuses Motoshow´l on maratonrallid

Eesti Autospordi Liidu väljapaneku teemaks 9.-11. septembrini Tartu Näitustel toimuval Motoshow´l on maratonrallide võistlusautod.

Väljapanekusse kuuluvad Rally Raid Estonia meeskonna seitsmeliitrise V-8 mootoriga tagaveoline Century Racing CR6 võistlusauto, millega Urvo Männama / Risto Lepik saavutasid üldvõidu Poola kuulsal maastikurallil Rally Breslau ning Tuneesias sõidetud Fenix rallil. Lisaks on meeskond välja toonud SSV klassi Can-Am Maverick X3, millega on võistelnud maratonrallidel näiteks Toomas Triisa / Mart Meeru ja Kris Männama / Lauri Junkin.

Toyota Gazoo Racing Baltics meeskond on esindatud nelikveolise Toyota Hiluxiga, mille südameks on Toyota viieliitrine V-8 võimsusega 350 hobujõudu ja maksimaalse pöördemomendiga 560 njuutonmeetrit. Hiljuti saavutasid Benediktas Vanagas / Kuldar Sikk sellega esikoha Ungari Bajal.

Joel Purga nelikveoline Mulkland Offroadsport MOS1 on Eestis ehitatud. Toruraamist (T45 ja CroMo) kerele kinnitub Honda K24 kompressoriga täiendatud nelja silindriga mootor, mis arendab üle 500 hobujõu. Auto kuivmassiks on 1320 kilogrammi. Kõrgetele kohtadele on ta koos Mikk Maateni ja Tarvo Klaasimäega jõudnud selle autoga nii Rally Breslaul kui Fenix rallil.

Mitmed eelpool mainitud sõitjatest plaanivad osaleda legendaarsel Dakari rallil, mis sõidetakse 31. detsembrist 2022 kuni 15. jaanuarini 2023 Saudi Araabias.

The post EAL väljapaneku fookuses Motoshow´l on maratonrallid appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy