Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eestlased lõpetasid Euroopa meistrivõistluste hooaja

Itaalias Adria kardirajal sõidetud CIK-FIA Euroopa meistrivõistluste sarja viimasel etapil oli stardis kaks Eesti kardisportlast: Tony Kart tehasemeeskonna ridades võistelnud Markus Kajak ning eravärvides sõitnud Kaspar Kallasmaa. Euroopa meistrivõistlustega paralleelselt sõidetava FIA Karting Academy Trophy sarja raames oli võistlemas ka kolmas eestlane Mark Dubnitski.

Väga kuumades oludes sõidetud EM etapp pani proovile nii võistlejad kui mehaanikud. Kohati peaaegu kuni 40-kraadine õhutemperatuur sundis otsima seadeid, milliseid Eesti oludes ei pruugita, kardi seadistustega olid kohati kimpus ka kohalikud sõitjad ning omad eksimused tulid sisse neilgi.

Reedene kvalifikatsioon andis laupäeval peetud eelsõitudesse eestlastest parima positsiooni Kajakule. Kuna pühapäevasesse finaali pääseb 36 võistlejat, siis üheksas stardikoht omas grupis võinuks Kajaku kuue grupi arvestuses nende sekka viia. Paraku oli Kajak sunnitud viiest eelsõidust kaks katkestama, mis jättis finaali pääsuks vähe lootusi.

“Tänavune hooaeg on KZ2-klassis mulle esimene ning kohanemine kiireima klassiga on tegelikult toimunud üle ootuste hästi. Vaatamata lõpptulemusele tegime EM-l oma ära ning hangitud sai palju kogemusi, kuidas sõitu kiiremaks ning karti paremaks saada,” ütles Kajak pärast võistlust. “Nüüd on eesmärgiks keskenduda septembri alguses Rootsis Kristianstadis sõidetavale maailmameistrivõistlustele. Rootsis on rajaolud peaaegu et vastupidised Adrias nähtule ning pigem sarnased Eestile. Augusti lõpus panustame aga Eesti meistritiitli suunas püüdlemisele Aravete kardirajal sõidetaval Olerex EMV IV etapil.”

Kallasmaa oli Adrias üks paljudest, kelle võistlusnädalavahetus kannatas suuresti kardi seadete otsimise käes. Laupäevaseid eelsõite jäi varjutama ka intsident, kus konkurendi eksimus saatis ta rajalt, mille tõttu sai tõsiselt kannata kardi raam.

“Eelkõige sai meile saatuslikuks kuumus. Jäime nendes keerulistes oludes hätta, tagantjärgi tõdedes liikusime pärast kvalifikatsiooni seadistusega täiesti vales suunas. Võiks öelda, et eelmisel EM-etapil Wackersdorfis Saksamaal olime paremini konkurentsis. Samuti jättis eelsõidu katkestamine laupäeval mulle juba matemaatiliselt vähe lootusi finaali jõudmiseks,” ütles Kallasmaa pärast võistluspäeva. “Nüüd aga loodame mõlemalt EM-i etapilt saadud kogemusi ära kasutada septembri alguse MM-i etapil Kristianstadis, et sõita seal välja hooaja parim tulemus.”

FIA Karting Academy Trophy´l Eestit esindanud Mark Dubnitski võitles lõpparvestuses välja 20. koha.

“Kiirus oli meil tegelikult terve nädalavahetuse vältel olemas ning ka enesetunne, et suudame võidelda maailma riikide parimate vastu. Tohutu kuumus oli muidugi harjumatu, kuid eks selle käes kannatasid kõik,” ütles Dubnitski pärast pühapäevast finaali. “Ühes eelsõitudes kaotasin minu ees toimunud avarii tõttu mitmeid kohti, mille tõttu kannatas ka stardikoht finaalis, kuid kokkuvõttes jään võistlusega väga rahule just saadud kogemust silmas pidades.”

CIK-FIA maailmameistrivõistlused sõidetakse 2-5. septembrini Kristianstadi kardirajal Rootsis. Vahetult enne seda võisteldakse 27-28. augustil Aravete kardirajal Eesti meistrivõistluste punktidele.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy