Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eestlaste rahvusvahelised stardid: tulemused ralli EM-etapil ning jätkuv maratonralli

Eesti rallisõitjad osalesid edukalt nädalavahetusel sõidetud Euroopa meistrivõistluste avaetapil Portugalis. Tuneesias jätkub Fenix maratonralli, kus osalevad ka mitmed eestlased.

Georg Linnamäe / James Morgan (Volkswagen Polo GTI R5) lõpetasid Portugalis Fafe piirkonnas toimunud EM-ralli üldjärjestuse kolmanda kohaga. Kaspar Kasari / Rainis Raidma (Ford Fiesta Rally3) võitsid klassi ERC3 ning Joosep Ralf Nõgene / Ken Järveoja olid ERC4 klassis viiendad.

Ken Torn / Kauri Pannas (Ford Fiesta R5) katkestasid laupäeval mootori ülekuumenemise tõttu, pühapäeval võistlusele naasnuna võitsid aga punktikatse. „Oli oodata, et ilm teeb ralli keeruliseks. kuid paraku oli meil ka muid seiklusi. Kahjuks jäi palju vajalike kilomeetreid sõitmata, mis oleks meid kiiremini edasi aidanud. Punktikatseks erilist plaani polnud, kuid olime selleks hetkeks auto ja enesetunde järjest paremaks saanud,” sõnas Torn. “Nüüd tuleb tublisti vaeva näha ja loota, et Assooridel tuleb parem võistlus, kuigi ka seal tuleb asuda starti eelneva kogemuseta. Põnev saab igal juhul olema.“

Kauri Pannas: „Kahjuks kõik nii hästi ei sujunud, kui me lootsime, kuid see teebki selle spordi eriliseks ja ettearvamatuks. Kindlasti pean mainima, et äraütlemata põnevad katsed olid siin. Oma vürtsi ei jätnud lisamata ilmastik. Ralli lõpu mõrudust vähendas punktikatse hea tulemus. Uus väljakutse on jube põnev ja tööd on vaja veel kõvasti teha.“

Euroopa meistrivõistluste teine etapp sõidetakse 25.-27. märtsini Assooridel.

Tuneesias jätkuval Fenix maratonrallil olid Urvo Männama / Risto Lepik (Century Racing CR6) teise ringi järel klassis Cars Open teisel kohal ning Joel Purga / Tarvo Klaasimäe (Mulkland Offroadsport MOS1) kolmandal. Hardo Mere / Joonas Oja (HM7 Proto) jätkasid 17. positsioonil (HM7 Proto).

Kris Männama / Lauri Junkin (Can Am Maverick X3) olid teise ringi järel SSV-de arvestuses 16. kohal.

Võistlus lõpeb laupäeval.

The post Eestlaste rahvusvahelised stardid: tulemused ralli EM-etapil ning jätkuv maratonralli appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy