Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eestlaste tulemused välisvõistlustel: kõrged kohad driftis, ringrajasõidus ja autokrossis

Nädalavahetusel võistlesid Eesti võidusõitjad FIA vormel 2 sarjas, Leedus Palanga kestvussõidul ja Kursenais peetud driftivõistlusel, samuti ringraja- ja autokrossivõistlustel Lätis.

Silverstone´i rajal sõidetud F2 sarja neljandal etapil oli Jüri Vips (Hitech GP) esimeses sprindis teine ja teises kuues, võitsid vastavalt Robert Shwartzman (Prema Racing) ja Richard Verschoor (MP Motorsport). Põhisõidu võitis Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), Vips sai seitsmenda koha. Punktitabelit juhib Oscar Piastri (Prema Racing) 108 punktiga, Vips on 85 punktiga viies. Põhisõidu tulemused ja punktitabel on mitteametlikud.

Kursenai rajal Leedus sõideti drifti Pro-klassi Balti meistrivõistluste etapp, kus Kristjan Salmre saavutas teise koha.

Leedus Palangas toimunud 1006 kilomeetri kestvussõidu võitis Circle K milesPLUS Racing Team (Porsche GT3 Cup), kus sõitis ka Ralf Aron. Tiimi teised tiimi liikmed oli Julius Adomavicius, Jonas Gelzinis ja Ignas Gelžinis. Seitsmenda koha ja klassi SP4 teise tulemuse saavutas KSB Racing by Jõujaam (Raimo Kesseli, Magnus Collin; Ford Madstang). 31. kohal ja klassi TC3 viies oli Jõujaam (Sven Karuse, Andres Altpere, Kristo Mägi, Tarmo Sild; BMW 325). Erki Sport (Romet Tsirna, Erko Eriste, Honda CRX) katkestas tehnilistel põhjustel.

Bikernieki ringrajal sõideti Riia automuuseumi karikavõistluste raames ka ajalooliste vormelite Eesti meistrivõistluste kolmas ja neljas etapp. Vormel Mondialis oli esimese sõidu esikolmik: 1. Indulis Rukuts, 2. Taavi Kroon, 3. Ain Lähker. Teise sõidu esimesed kaks kohta kuulusid samadele sõitjatele, kuid kolmas oli Jaanus Hunt. Vormel Easteril võitis esimese sõidu Roberts Toms, järgnesid Italo Alsins ja Sten Suban. Teises sõidus oli kaks finišeerijat, esimene Alsins, teine Toms.

Pilskalni rajal sõideti autokrossi Läti meistri- ja Balti karikavõistluste etapp. Eestlastest jõudsid esikolmikusse Keivo Kõiv (Xtreme II koht), Janar Kadak (B1600 III koht).

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy