Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Egon Kaur: täitsime oma eesmärgi

Egon Kaur / Silver Simm (Volkswagen Polo GTI) lõpetasid ralli Soome meistrivõistluste kolmanda etapi Kuopios teise kohaga, jäädes ralli võitjatest Emil Lindholmist / Reeta Hämäläinenist (Škoda Fabia Rally2 Evo) vaid nelja sekundi kaugusele.

“Konkurents oli väga tihe, sõitsime täistempoga algusest lõpuni,” rääkis Kaur. “Nimetamisväärseid vigu õnnestus vältida.“

Enne viimast kahte katset olid Kaur/Simm liidrid, kuid nappide katsevõitudega suutsid soomlased võitjaks tõusta. „Eks nii tihedas võidusõidus sõltub palju pisiasjadest. Viimasel kahel kiiruskatsel ei võtnud me nii suuri riske kui võitjad.”

Kaur lisas, et talvise hooaja suurem eesmärk oli saavutada stabiilsus kiiruses järeleandmisi tegemata. “Kui vaadata näiteks eelmise hooaja tulemusi, siis toona suutsime küll head kiirust näidata, kuid tuli sisse liiga palju vigu, mis rikkusid lõpptulemuse,” rääkis ta. „Tänavustel talverallidel olid nii kiirus kui stabiilsus olemas.“

Soome meistrivõistluste tänavune avaetapp Arctic Lapland Rally lõppes Kaurile/Simmile teise kohaga, 223 kiiruskatsekilomeetri kohta kogunes kaotust võitnud Lindholmile/Hämäläinenile 1.23,7. Teisel etapil, Riihimäki rallil oli koht viies ja kaotus 98 katsekilomeetri järel võitnud Teemu Asunmaale / Ville Mannisenmäkile (Škoda Fabia Rally2 Evo) 55,4 sekundit. Kolmandal etapil oli kavas 108 kilomeetreid katseid ja võitjast jäi eestlasi lahutama 4,1 sekundit.

“Talvest kogusime maksimaalsed kilomeetrid ja areng on ka selgelt tulemustest näha,” lisas Kaur.

Soome meistrivõistlusi juhib sõitjate arvestus Lindholm 61 punktiga, Kauril on 53 ja Juha Salol 43 punkti, kaardilugejate arvestuses on liider Hämäläinen 61 punktiga,  Simm jätkab 53-ga teisel ja Mikko Markkula 43 punktiga kolmandal.

Soome meistrivõistlustel sõidetakse kokku seitse etappi. Järgmine on kavas 13.-14. maini Turus.

The post Egon Kaur: täitsime oma eesmärgi appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy