Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

ERC Junior klassi liidrid Ken Torn / Kauri Pannas jätkavad hooaega Tšehhis

Täna õhtul antakse ligi 75 000 elanikuga Tšehhi linnas Zlinis start Euroopa autoralli meistrivõistluste (ERC) hooaja neljandale etapile. 50. Barum juubelirallile on startimas 136 võistluspaari, kelle hulgas ka eestlased Ken Torn / Kauri Pannas.

113 punktiga ERC Junior klassi juhtivate saarlaste Ford Fiesta Rally3 auto valmistab ka sel korral ette M-Sport Poola meeskond. Sarnaselt juulis sõidetud Rooma rallile on ka Barum rallil eestlasele ERC Junior klassis konkurentsi pakkumas vaid üks sarnase nelikveolise Fiesta Rally3 autoga võistluspaar.

Hooaja seni sõidetud kolmest rallist on eestlased ERC Junior arvestuses võitnud kaks ning nende edu lähimate jälitajate ees on 74 punkti. Esimest korda 2019. aastal Barum rallil startinud ja toona ERC3 Junior klassis viienda koha saavutanud Torn / Pannas pole küll varem nendel legendaarsetel katsetel nelikveolise autoga varem sõitnud, kuid kindlasti saavad nad paari aasta tagust kogemust enda kasuks ära kasutada ja konkurendid seljataga hoida.

Sarnaselt teiste võistlejatega läbisid ka Autosport Team Estonia võistlejad Torn – Pannas täna hommikul sõidetud testi- ja kvalifikatsioonikatse. Vihmamärjal asfaldil sõidetud testikatsel sõitsid eestlased välja aja 2:50,964. Kvalifikatsioonis parandasid eestlased veelgi aega ja said kirja 2:47,375, mis andis neile ERC Junior parima aja. Absoluudis andis see aeg 21. koha.

Ken Torn: „2019. aasta Barum ralli jäi meelde oma väga suurt väljakutset pakkuvate katsete poolest. Need on omamoodi huvitavad ja nõudlikud. Kuna vahepeale võistluspaus on olnud parajalt pikk, siis ootan väga ,et saaks taas võidu sõita.“

Kauri Pannas: „Ootan rallit suure õhinaga, sest pole ammu ralliautos istunud.  Viimati käisime Tšehhis kaks aastat tagasi ja julgen omast kogemusest öelda, et tegemist on väga nõudliku ja vinge ralliga.  Seal kandis peetakse rallist väga lugu.“

Kolme võistluspäevaga sõidetakse Tšehhis 15. kiiruskatset ja läbitakse 210,92 katsekilomeetrit. Nädalavahetuseks lubatakse rallipiirkonda vahelduva pilvisuse ja sajuga ilma.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy