Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

FOTOD JA VIDEO. Noored autosportlased said nõu Ken Tornilt ja proovisid krosskarte

Eesti Autospordi Liidu korraldatud testipäeval Rapla kardirajal said eelmise aasta Noored Roolis sarja paremad ning teised noored autosportlased proovida krosskarte ning nõuandeid autoralli Euroopa meistrilt Ken Tornilt.

„Tutvustasime nooretele ja nende vanematele 125 cm3 krosskarti. Kuna tegemist on suhteliselt mõistliku kuluga sõiduvahendiga, siis kutsume kõiki teisigi noori krosskarti proovima,“ rääkis EAL juhatuse esimees Janis Kaal. „Eesmärk on ehk juba järgmisel hooajal startida noorte meistrisarjaga.”

Krosskartide esindaja Laur Langeproon sõnas, et krossitsikli 125 cm3 töömahuga mootoriga võistlusauto on mõeldud 10-15aastastele sõitjatele. „Võistlused toimuvad enamasti rallikrossi formaadis ühisstardist, kuid peetakse ka sprinte ja võisteldakse jäärajal,“ rääkis Langeproon. „125 cm3 uue krosskardi maksumus on 13 000 eurot. Kulu on võrreldes teiste autospordialadega väga mõistlik. Üldiselt öeldes kulub näiteks hooaja peale kaks jooksu rehve, aga eks sõltub muidugi, kui palju sõita.“

Krosskarti proovinud Autosport Team Estonia liige Mia-Mariette Pankratov sõnas, et krosskartide võistlussari noortele oleks igati äge mõte. „Midagi erinevat, huvitav kõigile ja uus asi, mida proovida,” lisas ta.

Noortele andis sõidualast nõu autoralli Euroopa meister Ken Torn. “Esimesed paar ringi vaatasin, millised sõiduvõtted osalejal ja vastavalt sellele andsin ka soovitusi. Noored olid tublid ja said hästi hakkama,“ lausus Torn, kes sõitis rajal noortega kaasa Toyota Yarise kõrvalistmel.

125 cm3 krosskartide kohta on võimalik lisainfot hankida lehelt www.krosskart.ee.

Fotod: Pille Russi

[See image gallery at uus.autosport.ee]

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy