Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

FOTOD ja VIDEO. Rallikrossi Tulevikutäht alustas, veel on saadaval viimased vabad kohad

Rallikrossi Tulevikutähe programmi noored võidusõitjad osalesid Kulbilohu rajal toimunud Terminal Oil rallikrossi Eesti meistrivõistluste treeningpäeval.

Tulevikutähe programmis sõidetakse 125 cm3 krosskartidega, millega on võimalik tulla Eesti meistriks.

“Noored sõitjad tutvusid rajaga, tehnikaga ja olukordadega, kuhu nad võivad hooaja jooksul sattuda,” rääkis EAL spordidivisjoni juht Kuldar Sikk. “Kindlasti oli treeningpäeval noorte jaoks palju uut, aga nad õpivad kiiresti. Juba poole päeva pealt oli näha, et hommikuga võrreldes oleme päris kaugele jõudnud.”

Rallikrossisõitja Janar Muttik, tulevikutähe programmis osaleva Geir-Genor Muttiku isa tõi välja, et noorte sõitjate puhul on turvalisus A ja O. “Gaasi oskab igaüks vajutada, aga selge peab olema ka, mida teha, kui juhtub mõni ekstreemolukord. Esimesel aastal ei ole kiirus nii tähtis, edasi tuleb liikuda samm-sammult.”

Kulbilohu asfaltrajal toimunud treeningpäeval osalenud Johannes Kasemaa on tulnud Micro klassis Eesti meistriks. “Kardispordi kogemus tuleb kasuks. Asfaldil ei tohi sõita nii agressiivselt nagu kruusal, kurvi apeksit tuleb hästi tabada ja proovida sõita mitte väga külg ees,” rääkis ta.

Rallikrossi Tulevikutähe programmiga on võimalik veel liituda. Lisainfo siit.

[See image gallery at uus.autosport.ee]

The post FOTOD ja VIDEO. Rallikrossi Tulevikutäht alustas, veel on saadaval viimased vabad kohad appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy