Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

FOTOD ja VIDEO. Vasalemma Offroad Rally´l luges lisaks kiirusele ka taktika

Vasalemma rallikrossirajal ja selle ümbruses toimunud maastikusõiduvõistlusel Vasalemma Offroad Rally luges lisaks kiirusele ja osavusele ka taktika.

Offroad Racingu Eesti meistrivõistluste klassis ET2 võitsid Rait Mändla / Rauno Lahi, järgnesid Ever Kattus / Kaino Kõva ja Girts Gailitis / Guntis Puzul. Hilisemate võitjate sõit muutus keerulisemaks juba kolmetunnise võistluse alguses, kui murdus ära auto käigukang. “Rait vahetas näppudega esimese ja teise käigu vahel,“ rääkis kaasjuht Rauno Lahi. “Autol on vana Volvo käigukast ja vahetus pole just kõige tänapäevasem.”

Mändla lisas, et plaan oli hoida rahulikku tempot. “Eelnev hirmutamine oli päris suur, öeldi, et teravaid kive on hästi palju ja rehve hakkab kuluma. Startisime plaaniga, et võtame vaikselt,” rääkis ta. “Ajasõidus olime kiireimad, mis tähendas, et pidime esimestena startima ja n-ö rada tegema. Tõusul valisime vale jälje ja rivaalid said mööda. Mitmed konkurendid püüdsime aga edasise sõidu käigus kinni ja mitmel läks ka auto katki.”

Teises EMV klassis ET1 oli esikolmik Alvar Rannula / Kaido Kool, Ivar Haabsaar / Üllar Sikk ja Oliver Laug / Risto Paalvelt. Võitjatele oli see karjääri teine offroad-ringrajavõistlus, varasemalt on nad võistelnud peamiselt orienteerumistel. “Viimasel poolel tunnil kaotasime mõneks ajaks liidripositsiooni, aga ma ei lubanud tal tagasi hoida, ütlesin, et anname ikka kuuma edasi,” rääkis kaasjuht Kaido Kool. “Võistluse lõpp oli suhteliselt pingeline.”

Offroad ringrajasõidu Eesti karikavõistluste klassis TR-1 võitsid Karl-Erik Abram / Martti Pukko, järgnesid Üllar Ahi / Indrek Paluteder ja Teet Tähepõld / Krister Peetmaa. “Hommikul me ei seadnud eesmärgiks võitu, sest päev varem toimunud ajasõiduga saime aru, et see rada ei klapi meie profiiliga. Startisime kuuendalt kohalt,” rääkis Abram. “Pärast teist ringi oli selge, et kõik möödasõidud toimuvad suures lombis, kus oli aga meie raskel auto eelis, mida ka kasutasime.”

UTV-klassi võitnud Taisto Kala on võitnud veemootorispordi kestvussõidus MM-il hõbeda ja tulnud ka Euroopa meistriks. “Varasem kogemus oli olemas, kuidas end kestvussõiduks ette valmistada ja kuidas sõita. Pole mõtet esimeses kurvis üle keeda,” rääkis ta. “Rada oli mõnusalt mitmekesine: mõned kiired lõigud, mõned täpsust nõudvad, oli kiviseid kohti, kus suur oht rehv lõhkuda.” UTV-del oli teine Tamur Vanker ja kolmas Ermo Pais.

Tulemused

TR-1: 1. Karl-Erik Abram / Martti Pukko, 2. Üllar Ahi / Indrek Paluteder, 3. Teet Tähepõld / Krister Peetmaa.

ET1: 1. Alvar Rannula / Kaido Kool, 2. Ivar Haabsaar / Üllar Sikk, 3. Oliver Laug / Risto Paalvelt.

ET2: 1. Rait Mändla / Rauno Lahi, 2. Ever Kattus / Kaino Kõva, 3. Girts Gailitis / Guntis Puzul.

Veok: 1. Aivo Tõnström / Kalmer Vask, 2. Heiki Heeringas / Üllar Paas.

ATV Vaba: 1. Sten Murro, 2. Hendrik Laur, 3. Elmo Männik.

Enduro: 1. Lauri Junkin, 2. Rain Lipson, 3. Mart Montvila.

UTV: 1. Taisto Kala, 2. Tamur Vanker, 3. Ermo Pais.

[See image gallery at uus.autosport.ee]

The post FOTOD ja VIDEO. Vasalemma Offroad Rally´l luges lisaks kiirusele ka taktika appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy