Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

FOTOD. Kiltsi lennuväljal toimus kiirendus- ja driftihooaja avaüritus Avalaks 2021

Lisaks harrastajatele osalesid avaüritusel ka mitmed Eesti tippsõitjad, sest käesoleval nädalal algab Kilitsis kiirendusspordi Eesti meistrivõistluste hooaeg ja LaitseRallyPark´is jätkub Lätis alanud drifti Eesti meistrisari.

Kiirenduses saavutas päeva parima aja 7,85 sekundit Outlaw klassi sõitja Riivo Sinijärv. Kiirendusalas pandi joonele ka driftisõitja Karel Piiroja võistlusauto ja tänavalegaalne Porsche 911 Turbo. Kui stardis oli parem Piiroja, siis kiirem oli sellel korral Porsche.

Driftialal oli sellel aastal rekordarv osavõtjaid, mis näitas, et huvi ala vastu kasvab. Driftiautode seas võis kohata nii võistlusautosid, vanemaid BMW-sid kui mosset ja Sierrat. Proovile pandi sõidukid nii üksik- kui tandemsõitudes.

Õhtu lõpetas populaarne Burnout King võistlus, millest võttis osa rekordilised 14 võistlejat, kellest kolm olid naised. Naiste osavõtt oli sel võistlusel esmakordne. Rahva Lemmik oligi naissõitja Kaisa Uiga, kes pärjati ka Burnout Queen tiitliga. Kolmandat aastat järjest võitis Hannes Must, kellele järgnesid Harlet Eslas ja Trond Tom Elias.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy