Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Isadepäeva sõit nõuab õiget taktikat

Eesti off-road hooaja lõpetav Isadepäeva sõit täna/reedel ja laupäeval Lehtses nõuab võistlejatelt lisaks sõidu- ja orienteerumisoskusele ka tarka võistlustaktikat.

Rada avatakse reede õhtul kell 23.00 ja suletakse laupäeval kell 17.00. Võistlusele saab startida vabas järjekorras alates stardi avamisest kuni finiši sulgemiseni enda valitud ajal. Rajal on kontrollpunktid, mis tuleb läbida etteantud sõiduaja piires. Parema lõpptulemuse saab võistkond, kelle lisakatsete sõiduaeg, millele on lisatud ajalised trahvid ja boonuspunktid, on väikseim.

“Võistelejad peavad otsustama, kas lähevad rajale kohe kui start avatakse, mil pimedas orienteeruda on keerulisem või ootavad ja püüavad sõita rohkem valges,” rääkis võistluse peakorraldaja Oliver Jürimaa. Samas on selge, et hilisem startimine jätab raja läbimiseks vähem aega ja tähendab riski, et läbita jõutakse vähem kontrollpunkte.

“Rada tuleb hästi tehniline ja kontsentreeritud, ülesõite peaaegu ei olegi. Maastik on vaheldusrikas, turbasest pinnast korralike mudatakistusteni,” rääkis Jürimaa. “Lisaks võistlusrajale oleme turistiklassile kokku pannud põneva seiklusraja Põhja-Kõrvemaal.”

Isadepäeva sõit Lehtses on Eesti 4X4 Off-Road karikavõistluse IV ja Eesti 4X4 Off-Road superkarikavõistluse VIII etapp.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy