Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Järgmisel nädalal käivituv Kardispordi Tulevikutäht kutsub osalema

Eesti Autospordi Liidu noorteprogramm Kardispordi Tulevikutäht 2022 alustab hooaega järgmisel nädalal Lange Motokeskuses, registreerimine algas täna.

Põhiklassis saavad võistelda kuni 13aastased sõitjad, omaette arvestuses ka 14-15 aasta vanused. Lisatingimuseks on varasem kardispordi võistluskogemuse puudumine meistri- ja karikavõistluste tasemel.

„Tegemist on sarjaga algajatele, näiteks on osalema tulemas kardikoolide õpilased, samuti on oodatud kõik poisid ja tüdrukud, kes tahavad eakaaslastega mõõtu võtta,“ rääkis EAL juhatuse esimees Janis Kaal. „Oskused kardispordis on aluseks auto valitsemisele igas olukorras.“

Olemuselt on tegemist „tule kohale ja sõida“ stiilis võistlusega, kus sõitja ei pea omama mingisugust varustust. Etapi 60eurone osalustasu sisaldab hobikardi ja kiivri renti.

Kardispordi Tulevikutäht 2022 koosneb kolmest etapist, millest esimene sõidetakse esmaspäeval, 22. augustil algusega kell 16.00 Lange Motokeskuses, teine 30. augustil Unibeti Kardikeskuses Laagris ning kolmas 11. septembril LaitseRallyPark´is.

Iga etapi ja kogu sarja kolme paremat autasustatakse karika ja diplomiga. Lisaks korraldatakse edukamatele võistlejatele treeningpäev võistluskardil. Sarja võitnud noorsportlasele on auhinnaks 2023. aasta kardispordi Eesti meistrivõistluste osavõtutasudest vabastamine ja tasuta võistlejalitsents. Vanemate laste (14-15 a) arvestuses avaneb parimal noormehel ja neiul võimalus minna esindama Eestit FIA Mootorispordimängudele, mis toimuvad Prantsusmaal 26.-30. oktoobrini 2022. EAL katab mõlema võistleja osalustasu, reisikulud jäävad võistleja kanda.

Reeglid on avaldatud siin. Registreeruda saab siin.

Eesti Autospordi Liidu algatatud Tulevikutähe programm on mõeldud noortele ja alustavatele sportlastele soodustamaks nende esmatutvust ja esimesi samme autospordiredelil. Edukalt startinud Rallikrossi Tulevikutähe järel on Kardispordi Tulevikutäht teine samalaadne sari.

The post Järgmisel nädalal käivituv Kardispordi Tulevikutäht kutsub osalema appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy