Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Jetispordi Läti meistrivõistlustelt eestlastele 8. meistritiitlit

Sellel aastal sõideti Läti meistrivõistlused tänu covid-19 piirangutele ühe võistluse põhisena. Rezeknesse oli Läti meistrivõistlustest sõitnud osa võtma lausa 17 Eesti jetisõitjat. Võistlusklasse oli kokku 12 ja startijaid kõikide klasside peale kokku oli 67.

SKI GP1 klassis osales kokku 7. pilooti. Läti meistriks tuli esimese sõidu võitnud ja teises sõidus teiseks tulnud Kerto Kase. Teise koha võttis ühe neljanda ja ühe esimese kohaga Jasmiin Üpraus. Kolmandaks tuli Läti parim naispiloot Krista Uzare, kes oli esimeses sõidus kolmas ja teises sõidus neljas.

SKI Ladies GP1 klassis võttis mõlema sõidu võiduga Läti meistritiitli Jasmiin Üpraus, teine ja kolmas olid lätlannad Krista Uzare ja Greta Zalcmane.

Runabout GP1 tiitli eest võistles kuus sõitjat. Esikoht läks Leetu Gediminas Leonasele, teiseks tuli Tapa võidusõitja Valeri Trujevtsev ja kolmas oli jällegi leedukas Mindaugas Jaciauskas.

Noorteklassis SKI GP2 Juniors võttis esikoha meie oma mikromürsk Ander-Hubert Lauri, teise koha võttis Matiass Lagzdinss ja kolmas oli oma võistlusdebüüdi teinud Marten Tiik.

Klassi SKI GP2 ei jätnud kehtiv Euroopa meister Mattias Reinaas kellegile võimalust ja kahe sõidu võiduga kindlustas ta omale Läti meistritiitli. Teine koht kuulus lätlasele Karlis Zurinsile ja kolmas oli Vihur Jetsport sõitja Henry Kiisa. Marlon Tiik sõitis ennast neljandaks.

Runabout GP2 klassis tuli parima eestlasena kolmandale kohale Erki Laiakask. Esikoht läks Leetu Mindaugas Jaciauskasele ja teiseks tuli Läti oma võidusõitja Daniels Poznaks.

SKI GP3 kategooria esimesel kahel parimal olid võrdsed punktid ja otsustavaks sai viimase sõidu võitja. Läti meistritiitli võitis Mattias Reinaas, hõbemedal kuulus Rolands Fukksile Lätist ja kolmas oli Emils Poznaks. Ander-Hubert Lauri tuli selles kategoorias neljandaks.

Runabout GP4 klassis võttis mõlema sõiduvõiduga meistritiitli Henri Koppas, teiseks tuli Arnas Bagulkas Leedust ja kolmandaks tuli Peep uibu.

 

SKI GP1 veteranide klassi tiitel läks Janis Uzarsile, teiseks sõitis ennast Gatis Lagzdins ja kolmas oli Guntis Bogdanovs – kõik Lätist. Eestlastest parim oli Ahto Hallikmaa neljandana.

SKI GP1 Hobby klassis osalesidki ainult Eesti sõitjad. Esikoha viis parimana koju Henri Koppas, teiseks tuli Harri Virkkunen ja kolmas oli Marek Laanisto.

Läti rahvuslikus klassis SKI GP1 Classics võttis esikoha Mattias Reinaas, teine oli Maksis Poznaks ja kolmas oli Kaspars Zurins.

Kokku võitsid meie sportlased Läti meistrivõistlustelt erinevates klassides kuusteist medalit.

 

 

_____________________________
Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee

Generated by Feedzy