Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kardihooaeg jätkus põnevate sõitudega Põltsamaal

Põltsamaal sõidetud kardispordi Eesti meistrivõistluste viiendal etapil osales 56 sportlast Eestist, Soomest ja Leedust.

Noorimate võidusõitjate klass Cadet, kus meistrivõistluste arvestust ei peeta, pakkus põnevaid elamusi päris finaalsõidu lõpuni. Finaalini kiireim olnud Rasmus Teller kaotas kohe stardist liidrikoha ning seda tagasi ei saanudki. Alguses neljast ning lõpus viiest sportlasest koosnev esikohavõitlus viis võiduni väga meisterlike möödasõite teinud Jan Ruudi Algre, kellele kaotas Teller vaid 0,15 sekundiga. Hilisemate karistuste tagajärjel pidid poodiumikohast loobuma nii valestardi teinud, kuid enamuse võidusõidust juhtinud Simon Ojamäe ning ka Romet Kullamäe, mis kergitas poodiumi viimasele astmele Rasmus Korsi. Järgnevad kohad jagasid omavahel Sebastian Kirss, Kristofer Saar ja Oskar Pihlas.

Micro 60 klassis polnud võrdsed vastast Markus Kasepõllule, kes võttis hooaja neljanda võidu ning kindlustas meistrivõistluste punktiedu kaaskonkurentide ees. Teise koha võitis sama kindlakäeliselt Remi Rubin, kes ainukesena suutis vastata Kasepõllu tempole. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Raimo Kaljuste, kes tõusis punktitabelis teiseks ja edestab nüüd Markus Jauki vaid 1 punktiga.

Mini 60 klassis näitas parimat kiirust ja kohakaitsmise oskust Nikita Ljubimov, kes pidi tõrjuma kaaskonkurentide rünnakuid üle 10 esimese ringi, kuni sai viimaste ringide jooksul lõpuks näidata oma tõelist kiirust. Südikaimat vastupanu osutas Meryl Peldes, kes enamuse finaalist Ljubimovile kandadele astus, kuid ühelgi juhul Ljubimovit üllatada ei suutnud. Targa ja kontrollitud sõiduga teenis Ljubimov omale hooaja esimese etapivõidu, edestades Peldest vähem kui poole sekundiga. Kolmandale kohale käis viimaste ringideni ülitihe rebimine, joonel lahutas Patrik Peussat ja Oliver Söönurme vaid 0,04 sekundit, mis tähendas hooaja esimest poodiumit Peussale. Kolmandale kohale oli aga küsijaid veel vähemalt 7, üks sekund lahutas viiendana lõpetanud Mattias Ojapõldu ning 11. finišeerunud Theodor Toobalit. Sama tihe seis vaatab vastu ka punktitabelis, mida juhib Meryl Peldes, Mattias Ojapõllu ja Nikita Ljubimovi ees.

Valitsev Eesti meister Mark Dubnitski ei jätnud kellelegi sõnaõigust OK Junior klassis, võites kõik võistlussõidud ning pannes ennast väga heasse seisu ka meistrivõistluste punktitabelis. Muudele positsioonidele ei olnud aga nii selgeid väljavaateid kellelgi. Parimat kiirust näitas finaalis Tõnis-Johannes Toomingas, kes kavaldas üle pika võidusõidu jooksul Aleksander Uusneeme, kellele terendas esimene poodium klassis OK Junior. Visa finaalsõidu pani kokku ka Roland Kuklane, kes viimasest reast startides neljandana lõpetas. Punktitabelis hoiab jätkuvalt veel esimest kohta Põltsamaal katkestama sunnitud Andri Tsikin, Mark Dubnitski ja Meri Levula (FIN) ees.

Tiimide arvestuses teenis enim punkte AQVA Racing, tihedas heitluses teisele kohale edestas Rapla Kardiklubi AIX Racingut.

Järgmine Eesti meistrivõistluste etapp peetakse juba tuleval nädalal Tabasalu kardirajal koos Prokart Eesti ning Rotax Eesti karikavõistlustega.

Ragnar Veerus

The post Kardihooaeg jätkus põnevate sõitudega Põltsamaal appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee