Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kardisõitja Markus Kajak alustab hooaega Itaalias

Praeguse hetke Eesti parim kardisportlane Markus Kajak alustab hooaega sel nädalavahetusel sõidetaval WSK Champions Cup sarja avavõistlusel Itaalias South Garda kardirajal.

Teist aastat järjest Eesti parimaks kardisportlaseks valitud Markus Kajaku läinud hooaeg oli edukas igal rindel. Koduses Olerex Eesti meistrivõistluste sarjas krooniti ta meistriks koguni kahes klassis korraga: debütandina kiireimas KZ2-klassis ning meistritiitli kaitsjana klassis OK. Hooaja lõpu tugevad esitused nii maailmameistrivõistlustelt ning teistelt kõrgetasemelistelt üksikvõistlustelt andsid meie tulevikulootuse osas selge veendumuse, et tee edasi saab olla üksnes Euroopas võistlemine. Nii keskendub Kajak edaspidi just maailmameistrivõistlustele ning Euroopa meistrisarjale.

Tänavust hooaega alustab Kajak aga Itaalias South Garda kardirajal sõidetaval WSK Champions Cup avavõistlusel, kus on nelja võistlusklassi 198 võistleja seas ainus eestlane. KZ2-klassis võistleva Kajaku eesmärgiks on aga koht esikolmikus, mis läinud hooaja esitusi arvestades on igati reaalne.

“Eesmärk on lõpetada poodiumil, kuid kindlasti saab see raske olema. Perfektset kardi- ega mootoriseadet pole me veel leidnud, kuid proovime hetkel kõike, et kvalifikatsiooniks valmis olla,” ütles Kajak pärast esimesi vabatreeninguid.

WSK Champions Cup’l võistleb Kajak Rootsi tiimi Ward Racing ridades. Hilisemad hooaja tiitlivõistlused teeb ta aga kaasa juba Tony Kart tehasemeeskonnas, mille liikmeks oli juba eelmisel aastal.

Ajakava (kohaliku aja järgi):

Reede, 21. jaanuar

14:20 – ajasõidud

16:00 – eelsõidud

Laupäev, 22. jaanuar

12:10 – eelsõidud

15:10 – eelsõidud

Pühapäev, 23. jaanuar

11:40 – eelfinaal

14:10 – finaal

Võistluse info ja tulemused: http://www.wskarting.it

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee