Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kardispordi Eesti meistrivõistlused algasid rajarekordiga

Kardispordi rahvusvahelisse tippu kuuluv Läti kardisõitja Tomass Štolcermanis püstitas Eesti meistrivõistluste avaetapil Raplas uue rajarekordi.

KZ2 klassi võitnud Štolcermanis läbis võistluse sees ringi ajaga 40,457 (92,098 km/h), varasem rekord 40,597 sekundit kuulus 2017. aastast Mark Villem Moorile ja oli sõidetud KZ2 klassi kvalifikatsioonis. EMV avaetapil oli KZ2-klassi teine lätlane Edgars Vilcans ja kolmas Hugo Arendi.

“Sõitsin sel rajal esmakordselt ja mulle oli uus ka KZ2 klass, aga kiirus oli hea,” rääkis Štolcermanis. “Põhieesmärk oli siin treenida KZ2-klassis tulevikku silmas pidades. Hooaja fookus on EM-sarjal OK-klassis, aga kavatsen treenida edaspidigi veel KZ2-ga.”

Klassis OK Junior võitis hiljuti Itaalias mainekal Trofeo Andre Marguttil esikoha saavutanud, FIA Karting Academy sarjas osalev Mark Dubnitski, esikolmikusse sõitsid end veel soomlanna Meri Levula ja Kertu Valing. “Plaan oli saavutada klassis parim tulemus ja ühtlasi võidelda ka kiirema OK-klassi sõitjatega,” rääkis Dubnitski. OK ja OK Junior startisid koos: OK-s oli kiireim leedulane Andrijus Rimkevicius soomlase Teemu Moipio ees.

Mini 60 klassis saavutas esikoha mullune Eesti meister Micro-klassis Meryl Peldes, kes edestas eelmise aasta Micro-klassi teist Mattias Ojapõldu. Kolmas koht kuulus möödunud aastal rahvusvahelise Rotax Max Challenge´i Grand Finalsi Micro Max klassis võitnud Nikita Ljubimovile.

“Kvalifikatsioonis oleks võinud paremini minna, olin teine. Esimeses eelsõidus juhtus kokkupõrge Nikitaga /Ljubimov/ ja kukkusin neljandaks, teiseks sõiduks saime seaded korda ja tuli teine koht,” rääkis Peldes. “Finaali alustasin kolmandalt kohalt, kuid õnnestus tõusta esimeseks ja juhtida sõitu lõpuni.”

Micro 60 klassis võitis finaali Markus Kasepõld, järgnesid Markus Jauk ja Hugo Elmers. “Kvalifikatsioon läks hästi, ilm oli soe ja rehvide haardumine hea. Teises eelsõidus püsis Markus Jauk mul väga hästi järel ja arvasin, et läheb mööda, aga siiski ei läinud,” rääkis Kasepõld. “Päris rasked sõidud olid.”

Klassis Cadet, kus meistrivõistluste punkte ei jagata, oli esikolmik Tristan Tellus, Romet Kullamäe ja Oskar Pihlas.

Eesti meistrivõistluste teine etapp CIK-FIA klassidele ja esimene Rotaxi klassidele ning ühtlasi Prokart Eesti karikavõistluste avaetapp sõidetakse 14. mail Raplas.

Tomass Štolcermanis sõitis uue rajarekordi.

[See image gallery at uus.autosport.ee]

The post Kardispordi Eesti meistrivõistlused algasid rajarekordiga appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy