Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ken Torn ja Kauri Pannas katkestasid Assooride rallil tehnilistel põhjustel

Autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) teise etapi, Assooride ralli teine võistluspäev sai Eesti aja järgi alguse pühapäeva keskpäeval. Ken Torn / Kauri Pannas (Ford Fiesta Rally2) alustasid teist võistluspäeva neljandalt kohalt, jäädes ralli liidritest 11,7 sekundi kaugusele.

Laupäeval kuuest katsest neljal TOP3 katseaega näidanud eestlased tõstsid pühapäeva avakatsel hoolimata endiselt väga libedatest ja keerulistest oludest tempot, mis tõi neile tänavuse Assooride ralli esimese katsevõidu. Ralli liidritega vähendasid eestlased vahet 1,2 sekundi võrra. Üldarvestuses poodiumi viimasele astmele tõusnud saarlased jäid nüüd esikohast 10,5 ja teisest kohast 0,4 sekundi kaugusele.

Järgnevana sõidetud 7,46 km pikkune katse oli sellel rallil esimene, kus nägi ka selget taevast ja ei sadanud vihma. Kahjuks tegid Torn / Pannas niisketes oludes sõidetud katsel ühes paremkurvis spinni ja kaotasid ralli liidritele 21,5 sekundit. Ralli üldarvestuses kukuti tagasi neljandaks ja jäädi liidritest maha 32 sekundiga.

„Tegin katsel spinni. Minu viga, läksin kurvi liiga laia joonega ja kiiresti,“ sõnas Torn katse finišis.

Järgnevana ootas ees päeva pikima katse (24,01 km) esimene läbimine. Taaskord sadas katsel vihma ja lisaks oli nähtavust piirav tihe udu. Kahjuks hakkas sellel katsel Ken Torni ja Kauri Pannase võistlusauto tõrkuma ning sõitjateruumi suitsu sisse ajama. Eestlased peatasid esmalt paariks minutiks katsel auto ja üritasid probleemist jagu saada, kuid 600 meetrit pärast eelmist peatumist pidid eestlased vastu võtma karmi otsuse ja hästi kulgenud võistluse tehnilistel põhjustel katkestama.

Ken Torn: „Assooride ralli on äge. Kõik see mida olime eelnevalt näinud videotelt, oli oma silmaga veelgi ägedam. Kahjuks lõppes meie jaoks hästi alanud võistlus tehnilise rikke tõttu. Täpsemalt veel ei tea, mis juhtus, sest oleme alles katsel, kuid korraga lõi auto tossu täis ja auto ei töötanud enam korralikult. “

Kauri Pannas: „Kahjuks olime sunnitud tehniliste probleemide pärast raja äärde jääma.  Meie jaoks oli see ralli esmakordne start Assooridel ja siinkohal tahaks kiita Keni, kes suutis siinsete olude ja radadega nii kiiresti kohaneda. Müts maha selle mehe ees.“

Ken Torn / Kauri Pannas teevad järgmise Euroopa meistrivõistluste (ERC) stardi mais, kui 12.-14. maini sõidetakse 46. Kanaari saarte ralli.

The post Ken Torn ja Kauri Pannas katkestasid Assooride rallil tehnilistel põhjustel appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy