Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ken Torn ja Kauri Pannas võivad nädalavahetusel kindlustada ERC Juniori meistritiitli

Eile õhtul anti Ungaris, Nyíregyháza linnas start Euroopa autoralli meistrivõistluste (ERC) etapile.

ERC Juniori arvestuses on hooaja eelviimasel etapil M-Sport Poland meeskonna poolt ettevalmistatud Ford Fiesta Rally3 autol stardis ka sarja üldliidrid Ken Torn / Kauri Pannas. Möödunud aastased ERC3 ja ERC3 Junior meistrid kasutasid Euroopa meistrivõistluste kahe etapi vahelist pausi ära maksimaalselt ja osalesid Hyundai i20 R5 autol kahel Eesti meistrivõistluste etapil, mille mõlemad lõpetasid absoluudi teise ja R5 autode esikohaga.

Autosport Team Estonia liikmed on sel hooajal ERC Junior arvestuses võitnud neljast võimalikust kolm rallit ja 52 sõidetud katsest võitnud 47.

Peamiselt on Torn / Pannas terve hooaja enda tempot võrrelnud esiveoliste Rally4 ja nelikveoliste Rally2 autodega. Selle peamiseks põhjuseks on olnud see, et kahjuks pole tänavu ERC Junior arvestuses konkurents väga suur olnud ja peale eestlaste on hooaja erinevatel etappidel Rally3 autoga veel stardis olnud vaid kaks võistluspaari. Ungariski on Torn / Pannas kahjuks ainsad ERC Junior klassi võistlejad, kuigi Rally3 autoga on stardis ka üks kohalik võistluspaar.

Konkurentsi vähesusest hoolimata lähevad saarlased Ungari ERC etapi starti teadmisega, et pühapäeval võivad ralli finišis saada nendest tänavused ERC Junior klassi Euroopa meistrid.

Ken Torn: „Ungari katsed on päris suurt väljakutset pakkuvad. Ees ootab palju erinevaid sektsioone ja pinnaseid. Eesmärk on oma asja hästi teha ja Rally3 autoga teavet nendelt teedelt koguda. Tiitlile veel ei mõtle, sest elu on näidanud, et enne pole käes, kui on käes. Ralli eelne testikatse ei läinud päris nii nagu plaanitud. Esimesel läbimisel oli kurvis sõidujoon olemas, kuid teisel läbimisel see puudus ja sõitsime maisipõllule. Õnneks pääsesime ehmatusega ja oleme õhtul kindlasti stardis.“

Kauri Pannas: „Recce (rajakirjutamine) õnnestus hästi ja tunne on hea. Hoolimata testikatse seiklustest, millega kaasnes katkine esiklaas ja viltune ratas, tõotab tulla väga põnev nädalavahetus.”

ERC Ungari rallil ootab võistlejaid ees 14 kiiruskatset, mille jooksul läbitakse 182,01 katsekilomeetrit.

ERC Juniori punktid

1. Ken Torn / Kauri Pannas 153

2. Oscar Solberg / Dale Furniss 60

3. Jon Armstrong / Phil Hall 39

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy