Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Klaperjaht 2022: uued takistused rajal ja parem vaade

Rohkem kui 20aastase traditsiooniga maastikuvõistlusel Klaperjaht ootavad sõitjaid tänavu ees uued takistused ja pealtvaatajaid parem vaade rajale.

Reedest, 5. augustini pühapäevani toimuval võistlus toimub harjumuspärases paigas Tartumaal Lagujal, kuid maastik on mõnevõrra muutunud. “Kooreüraskite tõttu oli maaomanik sunnitud hulga kuuski maha võtma, mis võimaldas rajaga liita mitmed uued elemendid ja parandas publiku vaadet rajale,” rääkis võistluse peakorraldaja Vaiko Püttsepp. “Uudsust ja põnevust on kindlasti nii võistlejatele kui pealtvaatajatele.”

Püttsepp lisas, et rajaolud on head. “Kõike on mõõdukalt, ei ole vett ega pori ülearu, samas pole ka liiga kuiv. Ilm peaks prognoosi kohaselt tulema samuti meeldiv,” rääkis ta. “Laupäeva õhtul on kavas ka meelelahutusprogramm. Üle mitme aasta saab Klaperjaht toimuda piirangutevabalt, mis tähendab, et oodata on tõelist off-road festivali.”

Võistlusraja kogupikkus on umbes neli kilomeetrit. 30% rajast on jälgitav võistluskeskuse ümber ja 70% rajast asub metsas ja soisel luhal. Rajal on keskmiselt kolm järsemat tõusu ning laskumist ja kuus raskemini läbitavat savi- või mudalõiku, samuti sisaldab rada veetakistusi.

Reedel algusega kell 16.00 on kavas võistlusklasside TR-1, ET1 ja ET2 ajasõidud, laupäev algab kell 8.30 klassi TR-1 võistlusega, jätkub ET1 ja ET2 mõõduvõtuga ning sportlik osa lõpeb klasside VEOK ja ATV Vaba ajasõitudega. Pühapäeval on algusega kell 9.00 kavas ATV Vaba, enduro, veokite ja ATV-de stardid.

Klaperjaht on Offroad Racing`u Eesti meistrivõistluste IV etapp võistlusklassides ET1 ja ET2, EAL Eesti 4×4 Off-Road ringraja karikavõistluse IV etapp masinaklassidele ATV, ATV Vaba, TR-1 ja Veok.

The post Klaperjaht 2022: uued takistused rajal ja parem vaade appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy