Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Krosskartidele käivitub uus võistlussari

Krosskardisõitjatele käivitub nädalavahetusel uus võistlussari, mille kaks esimest etappi sõidetakse Võrtsjärvel.

Krosskartide jäärajasõidu karikavõistlustel sõidetakse neli kuni kuus etappi. Võistlused toimuvad neljas klassis rallisprindi stiilis. Kui tavaliselt on sellistel võistlustel kavas kolm vooru ja arvestatakse iga võistleja kahte paremat tulemust, siis krosskartide võistlus koosneb neljast voorust, millest läheb arvesse kolm paremat sooritust.

“Kuna võistlejate arv on piiratud 50-ga, saame võimaldada osalejatele rohkem starte võistluspäeva liiga pikaks muutmata,” rääkis Eesti Autospordi Liidu (EAL) spordidivisjoni juht Kuldar Sikk, kes on üks krosskartide sprindi korraldaja. “Avaetapi üks sõiduvoor on täiesti teadlikult planeeritud pimedasse. Võistlejatele saab see olema uus kogemus.”

Sikk lisas, et üks põhjus, miks EAL võttis uue sarja ise korraldada, on kogemuste hankimine. “Saame otsese kogemuse, millised tõrked võivad tekkida ja mis on nende põhjused.”

Krosskartide sarja kaks esimest etappi toimuvad Võrtsjärvel Rannakülas Siku sadamas. Esimese etapi esimene sõiduvoor algab laupäeval kell 13.00, teise etapi esimene voor pühapäeval kell 11.00. Võistluste toimumise eelduseks on minimaalselt 20 osalejat.

Lisainfo.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy