Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ligi 50 noort võistles Misso krossirajal

Esmakordselt Misso krossirajal toimunud Noored Roolis – Cupella Cup sarja teisel etapil osales kokku 48 noort võistlejat.

Sarja ühe korraldaja Kristo Aroella sõnul oli taaskord väga tore võistluspäev ja korralduslikult jällegi suurepärane töö Erko Sibulalt ning kogu tema meeskonnalt. Samuti oli tal hea meel selle üle, et osalemas oli lisaks väga kogenud noortele ka täiesti esmakordseid osalejaid.

„Tore oli tõdeda, et oli palju uusi nägusid noorte seas, mis annab märku sellest, et sarja vastu on huvi olemas erinevates maakondades. Päevaga jäime väga rahule, hea seltskond ja korraldus annab endiselt kvaliteetse tulemuse. Tänu Kupatama Motorspordile oli kõigil osalejatel võimalik tutvuda ka ehtsate ralliautodega ja koostöös Autosõit OÜ-ga oli noortel samuti põnevaid tegevusi terveks päevaks,“ sõnas Aroella.

Noored Roolis võistlustel sõidavad lapsed koos juhendajatega, kelleks olid Misso etapil Illimar Hirsnik, Mart Tikkerbär,  Jakko Viilo ja Kerli Mängel.

Juhendajate sõnul olid kõik noored üllatavalt tublid ja hakkajad. Juhendaja Kerli Mängel sõnas, et väga tore oli näha nii noorte kui ka nende vanemate suurt huvi autospordi vastu: „Olles esmakordselt Noored Roolis juhendaja rollis, sain väga palju häid emotsioone. Osalejate seas oli noori, kes tegid alles esimesi samme kui ka neid, kes sõidavad kaasa juba mitmendat hooaega ja näitavad suurt potentsiaali autospordis edasi liikuda. Tore oli näha, et lisaks lastele käisid tagasisidet küsimas ka nende vanemad, et teada, kuidas aidata kaasa arengule ning kuidas edasi minna, kui vanusepiiri tõttu ei saa enam sarjas osaleda.“

Teine juhendaja, Jakko Viilo sõnas samuti, et kõik osalejad olid igas sõiduvoorus väga edukad ja parima tulemuse saavutamiseks on olulised rahulikkus ja täpsus: „Noored olid tublid – kõik, kes kohale tulid, läbisid edukalt kolm sõiduvooru. Võib öelda, et hea tulemuse saavutamiseks olid võtmesõnad kindlasti rahulikkus ja täpsus. Päev juhendaja rollis oli väga lahe ning tore oli noori autospordihuvilisi nii tagant utsitada kui ka vahel maha rahustada.“

Juba väga kogenud juhendajana oli taaskord teadmisi noortega jagamas Mart Tikkerbär, kelle sõnul olid samuti kõik osalejad tublid ja päeva jooksul oli igaühel näha selget arengut.

„Rada oli üsna keeruline noorte jaoks tehtud ja endalgi oli veidi raske juhendada neid seal. Kokkuvõttes olid aga kõik noored väga tublid ja kogusid iga vooruga kiirust aina juurde,“ sõnas ta.

Klasside esikolmikud:

8-12 aastased tüdrukud: 1. Mirtel Sikk, 2. Elisabeth Tamm, 3. Keiti Eerik.

8-12 aastased poisid: 1. Marten Meindorf, 2. Robin Roose, 3. Lukas Laul.

13-15 aastased tüdrukud: 1. Martaliisa Meindorf, 2. Cathleen Kaasan, 3. Annabel Taaber.

13-15 aastased poisid: 1. Marten Õunamaa, 2. Kaspar Kaasik, 3. Kaur-Aron Alaväli.

Juhendajad: 1. Mart Tikkerbär, 2. Kerli Mängel, 3. Jakko Viilo, 4. Illimar Hirsnik

Järgmine etapp toimub 7. augustil Saaremaal.

Marleen Maask

The post Ligi 50 noort võistles Misso krossirajal appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy