Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Maastikusõitjad katsetasid Vasalemma Offroad Rally rada

Erinevate masinaklasside sõitjad katsetasid 10.-12. juunini toimuva Vasalemma Offroad Rally raja elemente.

“Takistusi proovisid enduuromootorrataste, ATV-de ning nelja autoklassi sõitjad, kes kuuluvad ka korraldustiimi,” rääkis võistluse peakorraldaja Ragnar Sarapuu. “Raja tegin ET2 klassi autoga, ehk n-ö kõige ägedamaga, nüüd kontrollisime, kuidas erinevad elemendid erinevatele sõidukitele sobivad.”

Sõitjate tagasiside oli Sarapuu sõnul positiivne. “Rada on harjumuspärasest erinev, palju tuleb kividel turnimist ja muid tavatuid takistusi. Leidub ka selliseid kohti, kus on sõitja valik, kas ta võtab järsu nõlva vintsides ja ettevaatlikult või läheb hooga ja lõpetab hüppega.”

Ühtlasi sai korraldajatel valmis ka turistiklassi rada. Mõeldud on see lisaks autodele ka ATV-dele ja mootorratastele. “Palju on küsitud, kas rada on läbitav ka matkamootorrattaga. Jah, need sobivad täiesti,” sõnas korraldaja.

“Turistide” sõit on kavas 10. juunil, 11. juunil võistlevad klassid ET1, ET2, TR-1 ja UTV ning 12. juunil ATV-d, enduuromootorrattad ja veokid. Võistlusele saab registreeruda siin.

Vasalemma Offroad Rally on Offroad Racing`u Eesti meistrivõistluste II etapp võistlusklassides ET1 ja ET2, EAL Eesti 4×4 Off-Road ringraja karikavõistluse II etapp klassides ATV, ATV VABA, TR-1 ja VEOK ning EAL Eesti 4×4 Off-Road superkarikavõistluse III etapp.

Rada katsetati erinevate masinaklasside autodega.

Rada tuleb mitmekesine, sisaldades ka järske tõuse.

Valmis sai ka turistiklassi rada.

The post Maastikusõitjad katsetasid Vasalemma Offroad Rally rada appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy