Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Maastikusõitjaid ootab Ridala Offroadil ees vaheldusrikas rada

Nädalavahetusel toimuval off-roadi Eesti meistri- ja karikavõistluste etapil “Ridala Offroad Metsik Laas” ootab osalejaid ees vaheldusrikas rada.

“Leiduvad ka mõned kiired lõigud, kuid üldiselt on tegemist tehnilise rajaga,” rääkis võistluse peakorraldaja Vallo Aljas. “Rada on väga vaheldusrikas, tuleb sõita liivaseid tõuse, läbida turbalõike ning veega täidetud kraave. Sihile viib tark sõit.”

Aljas lisas, et Läänemaal Nõmmemaa külas toimuval võistlusel pealtvaatajad põlvini mudas sumamiseks valmistuma ei pea. “Metsariietus on muidugi vajalik, kuid tossudest täiesti piisab.”

Võistlus koosneb enamikul klassidel ajasõidust ja kahest võistlussõidust. Reedel algusega kell 17.00 selgitavad klassid TR-1, ET1, ET2 ja ATV ajasõidus stardijärjekorra laupäevaseks võistlussõiduks. Klasside ATV Soft ja Veok stardijärjekord loositakse.

Laupäeval algusega kell 10.00 toimuvad esimesed võistlussõidud ja pühapäeval algusega kell 9.00 teised võistlussõidud. Teise sõidu start toimub esimese tulemuste põhjal pööratud järjestuses. Lõpliku paremusjärjestuse paneb paika kahe sõidu tulemuste summa.

Võistlus on offroad racingu Eesti meistrivõistluste II etapp klassidele ET1 ja ET2, EAL Eesti 4×4 off-road karikavõistluse II etapp klassidele TR-1, Veok ja ATV ning Eesti 4×4 off-road superkarikavõistluse IV etapp võistlusklassile TR-1.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee