Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Markus Kajak saavutas kardispordi MMil üheksanda koha

Täna sõideti Hispaanias Campillose kardirajal maailmameistrivõistlused klassides OK ja OK-Junior. Maailmameistriteks krooniti neis klassides vastavalt soomlane Tuukka Taponen ja jaapanlane Kean Nakamura Berta. Kajaku saavutus on aga üle aastakümnete parim Eesti kardisportlase tulemus MMil.

Eestit oli Campillose rajal esindamas neli kardisõitjat: klassi OK sõitjad Markus Kajak, Carmen Kraav (mõlemad Ward Racing) ja Robin Särg (Novalux Srl) ning klassis OK-Junior võistelnud Mark Dubnitski (DPK Racing). Eestlastest kõrgeimal kohal lõpetanud Kajak startis täna hommikusse viimasesse eelsõitu, hoides jätkuvalt virtuaalset finaali seitsmendat stardikohta. Eelsõidu stardis sattus ta aga stardisaginas kokkupõrke ohvriks ning langes stardirivi lõppu.

“Eelsõidus sattusin stardis kahe kardi vahele ning tegin spinni, see andis finaaliks 13. stardikoha. Finaali alguses oli järjekordne rike mootoriga ning kukkusin esimesel ringil peaaegu 20 kohta, seejärel proovisin endast maksimumi anda ning võimalikult ette ennast sõita,” ütles Kajak pärast tõusu 9. kohale.

Kajaku tulemus on üle mitme aastakümne parim, mille Eesti kardisportlane maailmameistrivõistlustel saavutanud ning väärib vabalt võrdlust Marko Asmeri 2000ndate alguse esitustega. Euroopa meistrivõistluste arvestuses on aga jätkuvalt parim 2018. a Euroopa meistriks kroonitud Paul Aroni saavutus.

Samuti klassis OK võistelnud Robin Särg ja Carmen Kraav lõpetasid oma esimesed maailmameistrivõistlused vastavalt 56. ja 64. kohal. Kuivõrd finaali pääsevad osalema esimesed 36 võistlejat, piirdus nende esimene suurem tiitlivõistlus eelsõitudega. Klassis OK-Junior võistelnud Mark Dubnitski jaoks oli Campillose MM samuti esmakordseks kogemuseks. Paljuski kogemuste hankimiseks kujunenud võistluse lõpuprotokolli jäi Dubnitskile 79. koht.

Campillose MM-i kui kardispordi aasta tippsündmust jäädakse meenutama ka kui võistlust, kus vaatamata rohketele võidusõidutraditsioonidele võitsid alles oma esimesed maailmameistritiitlid nii Soome kui Jaapan.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy