Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Mida Oodata Järgmise Aasta Ühelt Olulisemalt Automängult Forza Horizon 5?

Forza Motosport seeriast on 2021.aastal ilmunud uus XBox mäng, mille teaser trailer avalikustati Youtube vahendusel 13.juunil, mille järel valmistas XBox Games Studio oma mängijad ette väga elevaks elamuseks. Horizon 5 on viies osa Horizon seerias ja 20s Forza mängudeseeriast, tituleerides enim tehnoloogiliselt edasi arenendud xBoxi mängude hulgas.

Horizon mängude puhul on eriline nende tõepärane liiklusala, kus loodus ja linnad on võimalikult ehedalt üles ehitatud. 5nda mängu kaart on pea 50% suurem kui seda oli Horizon 4 mängu sõidukaart. Mängu enda loominguline direktor Brown on kirjeldanud mängu loomist kui parima sõiduelamuse pakkumist tõepärase Mehhiko looduse keskel.

Kui muud mänguharrastajad ei taha päris rallispordiga tegeleda, saab igaüks rahulikult nautida veidi teist meelelahutust. Online casino on eriti kütkestavaks meelelahutuseks noortele mängijatele. Rahaga mängimisega kaasneb siiski risk ning kui võimalik, tuleks siiski kasutada oma raha Horion 5 ostmiseks.

Toimumiskoht

Mängu toimumiskoht põhineb Mehhikos ning tootja disainitiim valis Mehhiko just tema eripärase ning vahelduva looduse põhjal. Kuna Mehhikos on äärmiselt põnev ning visuaalselt kergesti kokku sulanduv arhitektuur, looduslikud vaatamisväärsused seoses tema ajaloolise pärimuse alusel, toimuvad võidusõidud nii linnas kui linnast eemal ääremaal. Mängu arendamise hetkel hakkasid Playground Games arendajad kontakti otsima kohalike disainerite ning muusikutega, et luua võimalikult elutruu graafika ning soundtracki lood, mis audio alusel looksid piisavalt mehhiko-pärase meeleolu. Kuna mängu loomisel ning graafikaga tegelemisel kasutati nn photografeeringut, siis võib ka vulkaanide vahetusläheduses heita pilgu peale ideaalse detailitäpsusega erilistele kivimitele ning cholla chatti nõeltele.

Ilmastik

Mäng tutvustab uut ilmastiku süsteemi(kohalik ilm), milles mängijad saavad külastada kaardi ühte külge ja näha

nähtavalt tormi, ilmastikku mis ilmneb eemal asukohast kus auto täpselt tol hetkel paikneb. Kuna Mehhiko riik on küllaltki suur, võib ka reaalselt riigis esineda erinevaid ilmastikuga seotud nähtusi. Virtuaalselt on kõik võimalik

ult realistlikuks muudetud. Näiteks käitub ilmuv ilm seotuna erinevatest aspektidest. Näiteks kaasneb tormise ilmaga ka hoogsajud ning puude äkilist murdumist. Kuival ning soojal päeval tervitavad sõitjat ka liivatormid, millest läbi sõitmine vajab kogemust. Auto käitub nii, nagu see ka käituks päris elus. Vihma tagajärjel muutub ka tee libedaks ning vesiliug on samuti ähvardavalt reaalne.

Horizon Arcade

Tegemist on uuelaadse etapilise võidusõidu stiiliga, kus leiab veidi veidraid ülesandeid. Alustades lühi distantsidest kuni taevast sadavatele pinatatele- mängijad saavad osaks erinevatest Arcade võimalustest.

Autod

Forza poolt avalikustatud autode nimistu on Forza Horizon 5 lõikes pea lõpmatu. Tootjad on oma auto valikusse valinud võimalikud unikaalsed mudelid, vanemad legendaarsed ralliautod ning uued 2021.aastal turule tulnud innovaatilised mudelid. Mercedes Benzi AMG One mudel on üks kõige uuenduslikuma tehnoloogiaga mudel teedel, sest autot on tuunitud F1 hübriidpaketiga. 2021 Ford Bronco Badlands F mudel on nüüdseks juba turule suunatud ning võimaldatud tegemaks ka proovisõitu. Üks haruldasemaid mudeleid Horizon 5 rajal on Jaguar Sport XJR-15 1991.aastast. Tegemist on Briti autotooja poolse ralliautoga mida modifitseeriti veidi, et teha sellest ka tänavale sobiv auto.