Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Nädalavahetus autospordis: fookuses Rally Estonia ja ringrajasõit

Nädalavahetusel sõidetakse Eestis autoralli maailmameistrivõistluste etapp Rally Estonia, lisaks võistlevad Eesti autosportlased ringrajavõistlustel Riias, Palangas ja Silverstone’is. Lätis toimub meie sõitjate osavõtul autokrossivõistlus.

Rally Estonia on lisaks MM-ile ka Eesti meistrivõistluste etapiks klassidele EMV2, EMV3 ja EMV4. Võistlus avatakse täna kell 19.30 ERM-i juures Tartus. Rallit on võimalik jälgida kohapeal ja ka TV3 kanalite ning WRC+ All Live vahendusel.

Eesti meistrivõistluse punktid on mängus Riias Bikernieki rajal laupäeval toimuval ajalooliste vormelite võidusõidul.

Kolm Eesti meeskonda on registreerunud 1006 kilomeetri kestvussõidule Palangas. Kirjas on Erki Sport (Romet Tsirna ja Erko Eriste), KSB Racing by Jõujaam (Raimo Kesseli ja Magnus Collin) ning Jõujaam (Sven Karuse, Andres Altpere, Kristo Mägi ja Tarmo Sild). Sündmused Palanga rajal on juba alanud, kuid põhisõidule antakse start laupäeval kell 12.00.

Pühapäeval sõidetakse Pilskalni rajal Lätis autokrossi Balti karikavõistluste ja Läti meistrivõistluste etapp. Eestlased osalevad mitmes masinaklassis.

Silverstone´i rajal sõidetakse koos vormel 1 maailmameistrivõistluste etapiga ka vormel 2 sarja osavõistlus, kus eestlastest osaleb Jüri Vips. Vormel 2 kvalifikatsioon algab reedel kell 18.50 (siin ja edaspidi Eesti ajad), sprindid laupäeval kell 10.50 ja 16.45 ning põhisõit pühapäeval kell 12.50.

Vormel 1 Briti GP-l on esmakordselt kavas sprindivõistlus. Kvalifikatsioon sõidetakse reedel kell 20.00, sprint laupäeval kell 18.30 ja võistlus pühapäeval kell 17.00. Nii F1 kui F2 sõite näitavad Viaplay Sport ja F1 TV.

MM-punktid on mängus ka kestvussõitude sarjas (WEC). Etapp toimub Monza rajal, kus kuue tunni sõidule antakse start pühapäeval kell 13.00. Näitab Eurosport.

Hobiautode üritustest on laupäeval Tartus tulemas Hansaretro, mille raames toimub kell 11.00-17.00 Vabaduse puiesteel vanasõidukite näitus. Paraadsõit näitusele algab kell 10.00 Eesti Maaülikooli spordihoone parklast.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy