Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Nädalavahetus autospordis: põnevad võistlused Eestis, kardi Baltic Cup Leedus ning arvukalt eestlasi võistleb välismaal

Nädalavahetusel võisteldakse Eesti mitmes menukas rahvasarjas ja arvukalt Eesti autosportlasi stardib piiritagustel võistlustel. Toimub mudelinäitus Minimaailm, kus ka autosport esindatud.

Rahvaoffroadi hooaeg algab laupäeval ja pühapäeval Tartumaal toimuva võistlusega Kevadkünd. Melliste külas algavad võistlussõidud mõlemal päeval kell 10.00.

Tarvastu Karikas ja Lõuna-Eesti Karikas jätkuvad laupäeval Raassilla rajal neljanda etapiga. Võistlussõidud algavad kell 9.35.

Harrastajate kardisarja Uskumatu Võidusõit esimene etapp sõidetakse pühapäeval Põltsamaa kardirajal. Võistlussõidud algavad kell 12.30.

Kardispordi Baltic Cupi avaetapp sõidetakse reedel ja laupäeval Leedus Šiauliai rajal. Reedel on kavas vabatreeningud, laupäeval võistlus. Kvalifikatsioonide algus on kell 9.15 ja võistlussõidud algavad kell 11.00. Tulemas on ka otseülekanne.

Vormel Historicu Eesti karikavõistlused algavad laupäeval Riias Bikernieki rajal toimuva võistlusega Mano Cup. Võistlussõidud algavad kell 15.00.

Kiirendusspordi Euroopa meistrivõistluste avaetapp toimub Santa Podi rajal Suurbritannias reedest esmaspäevani. Eestlastest osaleb Andres Arnover klassis Pro Mod. Võistlust on võimalik jälgida Santapod.tv vahendusel.

Rallikrossi RallyX Nordic võistlussari jätkub laupäeval ja pühapäeval viienda ja kuuenda etapiga Soomes Kouvola rajal. Supercar klassis osaleb eestlastest Maiko Tamm, krosskartidega Martin Juga, Kenneth Pohl, Lucas Orav, Tanel Tereping, Romet Tsirna ja Tamo Toodo. Ülekannet vahetandab sarja Youtube´i kanal.

Carmen Kraav osaleb BMW M2 Cupi avavõistlusel Oscherslebeni rajal. Esimene võistlussõit on kavas laupäeval kell 17.40 (siin ja edaspidi Eesti ajad) ning teine pühapäeval kell 14.00. Ülekannet vahendab kodulehekülg.

Paul Aron stardib vormel 3 sarja etapil, mis sõidetakse koos vormel 1 maailmameistrivõistluste etapiga Monacos. Olulised kellaajad: reede kell 12.10 F3 kvalifikatsioon, laupäev kell 12.00 F3 sprint, 17.00 F1 kvalifikatsioon, pühapäev kell 9.00 F3 põhisõit, 16.00 F1 Grand Prix. Ülekannet näitavad Viaplay Sport ja F1 TV.

Laupäeval ja pühapäeval kell 10.00-17.00 toimub Tallinnas Kristiine spordihallis mudelinäitus Minimaailm, kus on esindatud ka autosport. Lisaks on paljudele võidusõiduautode mudelitele on väljas on Harri Lillevarsi kiirendusauto ja Jaspar Vaheri ralliauto ja selle vähendatud koopia.

The post Nädalavahetus autospordis: põnevad võistlused Eestis, kardi Baltic Cup Leedus ning arvukalt eestlasi võistleb välismaal appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy