Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Nädalavahetus autospordis: rallikrossi, kiirendust, maastiku- ja ringrajasõitu. Lisaks veel hobiautod

Taas on tulemas autospordirohke nädalavahetus, Eestis toimub võistlusi eri aladel, lisaks peetakse suve üks suuremaid hobiautode kogunemisi. Mitmed Eesti võidusõitjad võistlevad välismaal.

Maastikusõiduvõistlusi toimub nädalavahetusel koguni kaks. Eesti meistri- ja karikavõistluste punktid on mängus Läänemaal Nõmmemaa külas toimuval võistlusel Ridala Offroad Metsik Laas. Ajasõidud on kavas reedel algusega kell 17.00, laupäeval algavad võistlused kell 10.00, pühapäeval 9.00.

Põltsamaa vallas Tammiku külas toimub Rahvaoffroad-sarja võistlus Alaveski Offroad Cup. Laupäeval algab võistlus kell 12.00 ja pühapäeval kell 9.00.

Rallikrossegi toimub nädalavahetusel kaks: laupäeval sõidetakse Kehalas Eesti meistrivõistluste punktidele, pühapäeval Balti meistrivõistluste omadele. Võistlused algavad vastavalt kell 10.00 ja 9.40. Eesti meistrivõistluste etappi on võimalik vaadata Delfi TV ja rx.television.ee vahendusel.

Kiirendusspordis sõidetakse Eesti meistri- ja karikavõistluste punktidele võistlusel Speedest Glassdrive Racing Ülenurme lennuväljal laupäeval algusega kell 10.30. Selle võistluse ülekannet näitab drag.television.ee.

Paul Aroni hooaeg jätkub Formula Regionali Euroopa meistrivõistluste sarjas Spa-Francorchampsi rajal. Kvalifikatsioonid sõidetakse laupäeval kell 12.20 ja 17.50 (siin ja edaspidi Eesti ajad), esimene võistlussõit laupäeval kell 20.25 ja teine pühapäeval kell 12.35. Ülekannet sõitudest saab vaadata kodulehe vahendusel.

Rallikrossi maailma ja Euroopa meistrivõistlused algavad 23.-24. juulini Barcelonas sõidetava võistlusega. Eestlastest on osalemas Siim Saluri klassis EuroRX3. Kvalifikatsioonid algavad reedel kell 16.45. Laupäeval algab võistlus kell 16.00, poolfinaalid ja finaalid kell 18.40. Ülekannet näitab võistluse koduleht.

Ralli Euroopa meistrivõistlused jätkuvad Itaalias Rally di Roma Capitalega. Võistlus algab reedel kell 20.00 ja lõpeb pühapäeval 19.00. Eestlastest on osalemas Ken Torn / Timo Taniel (Ford Fiesta). Päeva kokkuvõtteid näitab Eurosport.

Turismiautode Itaalia meistrivõistlused jätkuvad Mattias Vahteli ja Ruben Volti osalusel Imola rajal. Kvalifikatsioon sõidetakse reedel kell 20.10, esimene sõit laupäeval kell 14.20 ja teine pühapäeval kell 13.15. Ülekannet saab jälgida sarja kodulehelt.

MM-punktid on mängus elektrivormelitel, 12. ja 13. etapp toimuvad Londonis. Laupäeval sõidetakse kvalifikatsioon kell 13.00 ja võistlus algab kell 17.04, pühapäeval on kellaajad vastavalt 12.00 ja 16.04. Võistlust on võimalik vaadata Eurospordi ja TV3 spordi vahendusel.

Laupäeval toimub LaitseRallyPark´is aasta üks suuremaid hobiautode sündmusi Youngtimer Camp. Uksed avatakse pealtvaatajatele kell 11.30.

Laupäeval tähistab Maanteemuuseum oma sünnipäeva ühistranspordi päevaga. Vanim buss, mida näidatakse, pärineb 1942. aastast, kuid väljas on mitmeid teisigi ajaloolisi ja kaasaegseid busse. Üritus toimub kell 12.00-16.00.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy