Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Nädalavahetus autospordis: Saaremaa ralli ja palju eestlasi võistleb välismaal

Eestis toimub nädalavahetusel vaid üks autospordivõistlus, Saaremaa ralli, kuid mitmed meie võidusõitjad osavad piiritagustel võistlustel.

Reedel ja laupäeval sõidetav Saaremaa ralli lõpetab tänavused autoralli Terminal Oil meistrivõistlused. Esimene auto läheb teele reedel kell 17.30 Kuressaare keskväljakult ja lõpetab samas laupäeval kell 18.15. Kavas on 14 kiiruskatset kogupikkusega 132 kilomeetrit. Delfi TV vahendusel on võimalik ka mitut kiiruskatset otseülekandes vaadata.

Paul Aron võistleb Formula Regional European Championship by Alpine sarja etapil Mugello rajal. Laupäeval sõidetakse kvalifikatsioon kell 10.30 (siin ja edaspidi Eesti ajad) ja võistlus kell 15.55, pühapäeval on ajad vastavalt 10.00 ja 15.40. Sõitu on võimalik jälgida kodulehe vahendusel.

Mugellos toimub ka ringrajasõidu turismiautode Itaalia meistrivõistluste etapp, kus eestlastest osalevad Mattias Vahtel ja Ruben Volt. Kvalifikatsioon algab laupäeval kell 13.20, võistlussõidud pühapäeval kell 11.40 ja 17.40. Otseülekandeni juhatab sarja koduleht.

FIA maratonrallide sarja kuuluval Maroko rallil stardivad Urvo Männama / Risto Lepik. Ralli algab reedel ja lõpeb kolmapäeval. Võistlust saab jälgida kodulehel antud juhiste kaudu.

Virgina International Racewayl jätkub IMSA Prototype Challenge, kus Wulver Racingu värvides sõidab ka Tõnis Kasemets. Meeskonna teine sõitja on Bruce Hamilton. Võistlus algab pühapäeval kell 15.50

MM-punktidele sõidetakse vormel 1 sarjas Türgi GP-l. Kvalifikatsioon algab laupäeval kell 15.00, võistlus pühapäeval samal ajal. Võistlust on võimalik jälgida F1 TV ja Viaplay Sporti vahendusel.

Rallikrossi EM- ja MM-sari jätkub Belgias Spa-Francorchampsi rajal. Eelsõidud algavad laupäeval kell 13.15, poolfinaalide ja finaalideni jõutakse pühapäeval kell 15.30. Ülekanne on jälgitav RX+ All Live vahendusel.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee