Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Nädalavahetus autospordis: võistlusi Käinast Missoni ja arvukalt eestlasi võistleb välismaal

Nädalavahetusel tähistab Eesti kardisport 60 aasta juubelit, Eesti meistri- ja karikavõistluste punktid on mängus mitmel alal ning arvukalt Eesti võidusõitjaid stardib piiritagustel võistlustel.

Kardispordi sünnipäeva tähistamine toimub laupäeval osana Eesti meistrivõistluste ja Prokardi karikavõistluste etapist Kuningamäe rajal Põltsamaal. Ajalooliste kartide näidissõit algab laupäeval kell 17.20, meistri- ja karikavõistluste stardid aga laupäeval ja pühapäeval vastavalt 10.20 ja 10.10. Mõlemat võistluspäeva on võimalik jälgida EAL Youtube´i kanali vahendusel, laupäeva siit, ja pühapäeva siit.

Terminal Oil Eesti meistrivõistlused rallikrossis jätkuvad laupäeval kolmanda etapiga Misso rajal. Võistlussõidud algavad kell 10.10, alates poolfinaalidest teeb ülekande Delfi TV. Pühapäeval toimub samas Noored Roolis – Cupella Cup osavõistlus sõitude algusega kell 10.15.

Hiiumaa 1+1 rahvasprindi esimene võistlussõit algab laupäeval kell 11.00. Võistluskeskus asub Käinas Mäe plats 13, sõidetakse Kogri ja Nõmme katset.

E-autospordis on täna kella 17.00-ni avatud e-autoralli T&K Stagetech Eesti meistrivõistluste rada Soome virtuaalteedel.

Drift Mastersi Euroopa meistrivõistlused jätkuvad teise etapiga Austrias, kus eestlastest on osalemas selles Euroopa tippsarjas teist kohta hoidev Oliver Randalu. Otseülekannet on võimalik vaadata kodulehe vahendusel pühapäeval alates kell 15.00-st (siin ja edaspidi Eesti ajad).

Formula Regional European Championship by Alpine, kus osaleb ka Paul Aron, jätkub Hollandis Zandvoorti rajal. Laupäeval sõidetakse kvalifikatsioon kell 10.00 ning võistlus 13.40, pühapäeval vastavalt 11.00 ja 16.30. Otseülekannet vahendab koduleht.

Itaalias Cremona rajal pühapäevani toimuval kardispordi Euroopa meistrivõistluste etapil osalevad eestlastest KZ2-klassis Markus Kajak, Ken Algre ja Siim Leedmaa. FIA Karting Academy Trophy etapil stardib Mark Dubnitski. Detailne ajakava on avaldatud kodulehel, kus saab vaadata ka otseülekannet.

Egon Kaur stardib täna ja homme toimuval Pohjanmaa rallil, mis on autoralli Soome meistrivõistluste etapiks.

MM-punktid on mängus vormel 1 sarjas, kus Kanada GP kvalifikatsioon algab laupäeval kell 23.00 ja võistlus pühapäeval kell 21.00. Otseülekannet näitavad Viaplay Sport ja F1 TV.

The post Nädalavahetus autospordis: võistlusi Käinast Missoni ja arvukalt eestlasi võistleb välismaal appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy