Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Noored Roolis – Cupella Cupi Põltsamaa etapil osales ligikaudu 50 võistlejat

Pühapäeval Põltsamaal Kuningamäe kardirajal sõidetud Noored Roolis – Cupella Cup sarja kolmandal etapil osales 54 noort võistlejat.

Sarja ühe korraldaja Kristo Aroella arvates oli puhkuste perioodi arvestades võistlejate arv siiski piisav ning sarnanes eelmistele etappidele. Võistluspäev oli taaskord tema sõnul äge, ilm suurepärane ning tänu Erko Sibulale ja tema tiimile läks kõik ladusalt ja plaanipäraselt. Ka järgmine etapp sõidetakse Kuningamäe kardirajal, aga väikeste muudatustega: „Järgmine etapp toimub tõesti uuesti samas paigas, kuna asukoha mõistes on see peaaegu keset Eestit. Samuti on rada huvitav ja seetõttu on pakub kõikidele osalejatele midagi põnevat. Siiski on järgmiseks korraks osalejatele väike ninanips ja sõidame rada hoopis vastupidi kui varasemalt.“

Nõnda nagu ka kõikidel eelnevatel etappidel, sõidavad Noored Roolis võistlejad koos juhendajatega, kelleks olid Kuningamäel Gabriel Tamm, Riho Kens, Joonas Palmisto ja Sten Oja.

Esimest korda Noored Roolis etapi juhendajana, kuid varasemalt enda õele võidusõiduteadmisi jaganud Gabriel Tamm sõnas, et võistluspäev oli õpetlik nii sõitjatele endile kui ka nende juhendajatele: „Võistluspäev oli ääretult lahe ja õpetlik isegi juhendajana. Äge oli näha, kuidas noortel silmad põlesid ja nad tahtsid iga vooruga järjest paremaks saada. Noored Roolis võistlussarjas on palju andekaid noori, keda võiks tulevikus ka teistel autospordialadel võistlemas näha. Rada oli seekord piisavalt vaheldusrikas, sõitjad said proovida nii kiireid kui tehnilisi lõike. Noored Roolis sari on kindlasti hea koht, kust tutvust autospordiga alustada.“

Noorema vanuserühma poiste arvestuses juba mitmendat korda parimat aega näidanud Marten Meindorfi  arvates oli võistlusrada samal ajal nii kiire kui ka aeglane ja kiireima aja ning poodiumil esikoha tagas puhas, ilma torbikupuudeteta sõit: „Minul läks võistlus hästi – alguses olin küll sõidult kiire, aga seetõttu sain ka palju torbikupuuteid. Esikoha saavutamiseks pidi kolmandas voorus tegema puhta sõidu, mis minul ka õnnestus. Rada oli seekord nii kiire kui ka aeglane korraga – osa kohti olid tehnilisemad kui teised. Konkurents on aga jätkuvalt tihe ja eriti tugevat konkurentsi pakub mulle Robin Roose, kes teeb samuti alati head ja kiiret sõitu.“.

Vanema vanuserühma tüdrukute arvestuse võitja Grete Mia Koha arvates oli seekordne rada huvitav ja tehniline, mistõttu täiesti puhtalt õnnestus rada läbida vähestel. Grete arvates oli lisaks suurepärasele sõidule õnnetoojaks ka juhuslikult saadud võistlusnumber – 8: ”Võistlusrada oli seekord tehniliselt huvitav. Puhtalt õnnestus rada läbida vaid üksikutel osalejatel ning trahvisekundeid said ka poodiumile jõudnud võistlejad. Huvitaval kombel sattus juhuslikult minu seekordseks võistlusnumbriks 8 ehk sama, mida kannab ka Ott Tänaku ja Martin Järveoja võistlusauto. Kokkuvõttes oli igati kordaläinud päev, sest võitsin oma vanuseklassi tüdrukute arvestuses esikoha ning samal ajal võitsid ka Ott ja Martin WRC Soome ralli etapi.”.

Klasside esikolmikud:

8-12 aastased tüdrukud: 1. Mirtel Sikk, 2. Elisabeth Tamm, 3. Maria Mäeots.

8-12 aastased poisid: 1. Marten Meindorf, 2. Robin Roose, 3. Kaspar Pikkpõld.

13-15 aastased tüdrukud: 1. Grete Mia Koha, 2. Cathleen Kaasan, 3. Annabel Taaber.

13-15 aastased poisid: 1. Larsen Lubi, 2.Marten Õunamaa, 3. Kaur-Aron Alaväli.

Juhendajad: 1. Gabriel Tamm 2. Toomas (võistlusraja omanik), 3. Joonas Palmisto, 4. Riho Kens.

Järgmine etapp toimub 4. septembril samuti Põltsamaal Kuningamäe Kardirajal.

Marleen Maask

The post Noored Roolis – Cupella Cupi Põltsamaa etapil osales ligikaudu 50 võistlejat appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy