Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Noorte motokrossi karikavõistlused jätkusid Tihemetsas

Foto: Alari Jüriöö

Üle pika aja peeti taas Eesti noorte motokrossi karikavõistluste etapp ja seda seekord Tihemetsas, kust olid kahjuks puudu samal ajal Kreekas peetud maailmameistri- ja karikavõistlustel osalenud sportlased.

50cc klassis peeti noorte klassides ainsana Eesti meistrivõistluste etapp, kus mõlemad sõidud võitis ka eile Türil parim olnud Theo Kolts (Gas Gas, Pärnu MC), kellele järgnesid kummaski sõidus Rasmus Näär (KTM, LL Racing) ja Erki Raudnagel (GasGas, AMB Racing Team).

Tihemetsas peeti ka Pitbike meistrivõistluste etapp ning seekord oli parim Juss Maidla (Bucci Moto, Kagu MK), kes võitis avasõidu lätlase Jurijs Sigajevsi (Bucci Moto) ja vanameister Marko Lepiku (Bucci Moto, Freetime Racing) ees, kuid pidi teises Lepiku paremust tunnistama.
Kahe sõidu kokkuvõttes järgnes Maidlale ja Lepikule teise sõidu kolmandana lõpetanud Sigajevs.

85cc klassis võitis mõlemad sõidud väga kindlalt, nagu ka eile Türil peetud võistlusel, Romeo Pikand (KTM, Viljandi Motospordiklubi). Avasõidus järgnesid talle Robin Raudsepp (KTM, Roosna-Alliku MK) ja lätlane Jekabs Kubulins (Yamaha). Teises sõidus oli aga lätlane teine ning kolmandana tuli üle lõpujoone avasõidu neljas Marko Moorits (KTM, Linnamäe Krossiklubi), mis tähendas, et Pikandile järgnesid kokkuvõttes Kubulins ja Moorits.

Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK) on 65cc klassi MKil osalemiseks see aasta veel liiga noor ja nii võttis ta sarnaselt eilsele Türi võistlusele ka täna Tihemetsas kaks kindlat esikohta ning kummaski sõidus järgnesid talle samad poisid, kes eilegi ehk Marten Raud (Husqvarna, Viljandi Motospordiklubi) ja Leslie Puller (Husqvarna, Pärnu MC).

Pitbike Semi 88 klassis võitis mõlemad sõidud Lauri Maks (Bucci Moto, Freetime Racing), teine oli sõidud neljanda ja teisena lõpetanud Kristo Hint (Pitpro, Viljandi Motospordiklubi) ning poodiumi madalaimale astmele tõusis Mikk Pinsel (Pitpro, Abja tehnikaring), tema oli siis kummaski sõidus kolmas.
Samades sõitudes osalenud juunioride arvestuses sõitsid end poodiumile Ralf Kahu (Pitpro, Abja tehnikaring), Oliver Kalle ja Kristelle Tasane (mõlemad YCF, Viljandi Motospordiklubi).

Kõige väiksemas 50mini sõitudes võitis aga Niklas Johanson (Saare Racing Service), kelle järel sai teise koha Oskar Hiietamm (KTM, RXT MK) ja kolmanda Karl Hünerson (KTM).

Tihemetsas olid võistlustules ka Laste ATV sõitjad ning nendes võtsid Linnamäe Krossiklubi noored sõitjad Argo Algma (Apex), Pätrik Ilm (Cobra) ja Kaspar Saar (Apex) lausa kolmikvõidu.

Järgmine noorte karikavõistluste etapp peaks toimuma 21. augustil Haanjas, aga seoses äsjakehtestatud riiklike tingimustega võib see veel muutuda.

Tihemetsa detailised tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1892983

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee