Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Olbias algavad täna jetispordi maailmameistrivõistlused

Täna antakse Itaalias Olbias avalöök 2021 hooaja jetispordi maailmameistrivõistlustele. Lisaks MM-sarja SKI GP1, SKI Ladies GP1 ja Runabout GP1 klasside MM-sarja esimesele etapile sõidetakse Olbias veel GP2; GP3 ja GP4 klasside ühe võistluse põhine MM.

Kuninglikus MM-sarjas on eestlasi osalemas kaks – SKI Ladies GP1 klassis sõidab juba mitmendat hooaega MM-karuselli kaasa Pärnu sportlane Jasmiin Üpraus. Tema parimaks tulemuseks MM-sarjas on 2020 aasta hõbemedal.

SKI Ladies GP1 Photo: Arek Rejs

SKI GP1 klassis teeb MM-sarja debüüti Rakvere võidusõitja Kerto Kase. Poolas toimunud EM-etapi lõpetas Kerto 10. kohal.

SKI GP1 Photo: Arek Rejs

Runabout Ladies GP4 klassis on MM-ist osavõtmas lausa kolm meie sõitjat – Kätriin Nilbe, Ester Rosin ja Annemarie Randla. Ladies GP4 klass on esmakordselt lisatud MM-i klasside hulka ja varasemalt on selles klassis peetud ainult Euroopa meistrivõistlusi. Meie sportlaste parimad tulemused EM-ilt on Annemarie 4. koht, Kätriini 6. koht ja Esteri 9. koht. 2020 aastal sõitis Kätriin end esimese Eesti võistlejana selles klassis EM-il 5. kohale.

Runabout Ladies GP4 Photo: Arek Rejs

Runabout GP2 klassis on MM-tiitli favoriitideks Euroopa meistrivõistlustel kaksikvõidu võtnud Mattias Siimann ja Valeri Trujevtsev. Mõlemad sportlased on teinud terve hooaja tugevat tööd, et võistelda selle klassi kirkaima medali eest. Kerge see ei saa olema, kuna konkurente on kohale tulnud üle maailma.

Runabout GP2 Photo: Arek Rejs

SKI GP2 klassis on osalemas kaks meie sportlast. MM-tiitli üks favoriite on kahekordne Euroopa meister Mattias Reinaas. Mattias on viimase  kahe aasta Euroopa meistrivõistlustel kaotanud SKI GP2 klassis ainult ühe sõidu kaheteistkümnest. SKI GP2 klassis teeb oma MM-debüüdi Marlon Tiik, kes osales selle hooaja EM-sarjas ja saavutas kahe etapi kokkuvõttes tubli kuuenda koha.

SKI GP2 Photo: Arek Rejs

Mattias Reinaas võistleb MM-kulla eest veel klassis SKI GP3. Selle aasta EM-sari Mattiasel ebaõnnestus tehniliste probleemide tõttu aga hooajal 2020 tuli Mattias EM-sarjas hõbemedalile ning juuniorite GP3 klassis on Mattias tulnud mitmekordseks maailma- ja Euroopa meistriks.

 

SKI GP3 Photo: Arek Rejs

Runabout GP4 klassis on meie sportlasi osalema tulnud kolm. Mattias Siimann, kes osaleb lisaks GP2 klassile ka GP4 klassis. Kaks aastat järjest on Mattias tulnud EM-il pronksile, 2019 tuli Euroopa meistriks ja 2018 tuli MM-pronksile. Teise meie sportlasena osaleb MM-il Henri Koppas. Henri on tulnud värskelt juunioritest üle täiskasvanute klassi ja 2021 aasta EM-sarjas sõitis välja viienda koha ning 2020 aastal oli kuues. Kolmandaks MM-il osalejaks on samuti debüüti tegev Peep Uibu. 2021 EM-sarjas saavutas Peep 10. koha.

Runabout GP4 Photo: Arek Rejs

Täna sõidetakse MM-il vabatreeningud ja ajasõidud. Ajasõite saab lives jälgida MM-i ametlikul kodulehel https://www.aquabike.net/ ja loodetavasti ka Facebookis: https://www.facebook.com/Aquabike

Ajasõitude algus on Eesti aja järgi kell 15.00 ja klasside järjestus peaks olema selline:

1. SKI GP3
2. RUNABOUT GP4
3. RUNABOUT GP4 LADIES
4. SKI GP2
5. RUNABOUT GP2
6. SKI LADIES GP1
7. SKI GP1
8. RUNABOUT GP1

_____________________________

Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee

Generated by Feedzy