Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ootame noori rallikrossi- ja krosskardihuvilisi Rallikrossi Tulevikutähe programmi

Eesti Autospordi Liit (EAL) jätkab 2022. aastal alustanud noorte autosportlaste programmi Rallikrossi Tulevikutäht ja kutsub kõiki huvilisi andma endast märku, et valida välja 2023. aasta programmis osalevad sportlased. Esimene võistlus on 29. jaanuaril toimuv jäärajasõidu Eesti karikavõistluste avaetapp.

EAL kutsus lõppenud hooajal ellu noortele (10…15-aastased) mõeldud võistlusklassi Krosskart 125. Alustajatele mõeldud kuuekäiguline krosskart on täisvereline võistlussõiduk: kiire, kerge ja turvaline, et omandada väga hea sõidutunnetus ja jätkata autosportlase karjääri mistahes sõiduvahendil. Parimaks tõestuseks on esimesel võistlushooajal Eesti meistriks kroonitud noorsportlase Armin Raagi äsja lõppenud FIA Mootorispordimängudel tugevas rahvusvahelises konkurentsis kogu muu maailma sportlaste vastu saavutatud neljas koht.

Eestis võistlesid krosskardid nii rallikrossi Eesti meistrivõistluste sarjas kui väiksematel võistlustel (superkross), samuti võtsid paljud noored sportlased osa NEZ (Põhja-Euroopa regiooni) meistrivõistlustest, kus Armin Raag saavutas etapivõidu ja tuli debütandina hooaja kokkuvõttes kolmandaks.

Eeloleval hooajal on kavas krosskartide võistlusvõimalusi Eestis veelgi laiendada ja hooaega plaanime alustada jäärajasõidu karikasarjaga. Just kiire sõit jäärajal paneb tugeva aluse edukale võistlemisele mistahes muul pinnasel edasise hooaja käigus ja soosivate ilmastikutingimuste olemasolul tasub seda võimalust kasutada kõigil sportlastel. Aastaringse treenimise ja võistlemise võimalus on krosskardi tugevaks plussiks ja võimaldab järjepidevat arengut.

Krosskardi hooldamine ei ole ülemäära keeruline ega kulukas. Eelteadmiste ja oskuste olemasolul tuleb hakkaja lapsevanem sellega kindlasti ise toime, kuid mugava ja taskukohase alternatiivina isetegemisele pakub EAL võimalust kasutada EAL Rallikrossi Tulevikutäht meeskonna täisteenuseid. Nii on võimalik vältida tülikat tegelemist logistika, hoolduse ja varuosadega, samuti on kasutatav meeskonna hooaja jooksul kogutud oskusteave võistlussõiduki seadistamise osas. Võistleja mureks on vaid isikliku sõiduvarustuse hankimine.

Ootame sobivas vanuses poisse ja tüdrukuid registreerima oma huvi ja leppima kokku võimalikku proovipäeva, kus noor võistleja saab teha esmatutvust sõiduvahendiga ja saame omalt poolt täpsemalt tutvustada edasisi võimalusi. Pane ennast huvilisena kirja siin ja kiirusta, sest kohtade arv Rallikrossi Tulevikutähe võistkonnas on piiratud!

Lisainfo:
Janis Kaal
janis@autosport.ee
+372 510 8469

The post Ootame noori rallikrossi- ja krosskardihuvilisi Rallikrossi Tulevikutähe programmi appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy