Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Paul Aron stardib Aravetel

Laupäeval sõidetava Olerex Eesti kardispordi meistrivõistluste neljandal etapil tuleb kiireimas võistlusklassis KZ2 rajale ka praeguse hetke Eesti üks paremaid võidusõitjaid Paul Aron.

Mercedes-AMG F1 meeskonna noortetiimi liikme Paul Aroni osalemine Olerex Eesti kardispordi meistrivõistluste etapil Aravetel on suurepäraseks uudiseks kõikidele spordisõpradele. Viimati võistles 17-aastane Aron Eestis 2015. a, mil ta krooniti Kuningamäe kardirajal kardispordi Eesti meistriks. Kolm aastat hiljem tõusis ta esimese eestlasena kardispordi absoluutsesse tippu, kui tuli 2018. a ülivõimsalt CIK-FIA Euroopa meistriks.

Hetkel võistleb Aron Formula Regional European Championship sarjas. Suvevaheaeg vormelisarjades on andnud Aronile võimaluse veeta suvepuhkus Eestis.

“Eks kardisport on ja jääb südamelähedaseks kõigile võidusõitjatele, nii ka mulle. Ehkki ma pole kardiga juba väga ammu sõitnud, on see siiski heaks trenniks,” ütleb Aron kardisõidu kohta. “Samas ei saa salata, et KZ2-klassi kart on sõidutreeningu seisukohalt ilmselt parim kõigist.”

Aukartust Aronil kodumaise meistrisarja võistluse osas pole ning spordimehelikult loodab ta head tulemust siitki. “Ehkki lähen peale külmalt ja ilma igasuguse suurema trennita, eeldan ma kõrges konkurentsis kaasa lüüa ning võitluse võita,” naerab Aron küsimuse peale, millist tulemust ta võistluselt ootab. Aravatel on rajal tuleva nädala maailmameistrivõistlusteks Kristianstadis Rootsis valmistuvad sõitjad eesotsas Markus Kajaku, Siim Leedmaa ja Ken-Oskar Algrega. “Arvan, et siinne konkurents annab mulle hea võimaluse võistlusrutiiniga pärast pikka pausi uuesti ära harjuda.”

Olerex Eesti meistrivõistluste neljas etapp Aravete kardirajal stardib laupäeval. Võistlusi on võimalik jälgida kohapeal või teleülekande vahendusel leheküljel kart.television.ee

Ajakava Aravetel laupäeval, 28. augustil

08:30 – soojendussõidud

10:16 – ajasõidud

11:16 – I eelsõitude algus

13:20 – II eelsõitude algus

14:35 – finaalid

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy