Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Populaarne Piiroja karikasari on tagasi

Eelmisel aastal pausi teinud Piiroja karikasari alustab laupäeval uut hooaega.

Piiroja karikasari on üks mitmest kohalikust autospordisarjast, milliseid toimub mitmel pool Eestis. Võistlussarja kodurajaks on Piiroja autospordikompleks Põltsamaa lähistel.

Ühtlasi moodustavad kolm kohalikku autospordisarja – Piiroja, Tarvastu ja Aluvere – Lõuna-Eesti karikavõistluse. Viimase arvestusse kuulub igast üksikust sarjast kokku kuus võistlust, igalt üks talvine ja üks suvine.

Laupäeval ootavad Piiroja rajal ees korralikud talvised tingimused. “Rada on väga hea, tingimused talvised,” rääkis sarja üks korraldajatest Mati Kask.

Piiroja karikavõistlustel sõidetakse nii ühisstartidest krossi spetsiaalautodega kui eraldistartidest sprinti tänavasõiduautodega. Plaanis on vähemalt viis ja maksimaalselt kaheksa etappi.

Sarja noorimad osalejad võistlevad klassis Tulevik. “See klass on 8-12aastastele väga hea võimalus autospordis oma esimeste sammude astumiseks. Lapsed sõidavad koos täiskasvanust juhendajaga.”

Kask tuletab osalejatele meelde, et talvistel etappidel on lubatud kasutada ainult Continental Ice Contact 2 ja Continental Ice Contact 3 rehve. “See võrdsuse huvides kehtestatud reegel on kehtinud tegelikult juba mitu aastat ja on ka juhendis kirjas, kuid vajab meeldetuletamist.”

2020. hooajal osales Piiroja karika sprindisõitudes 126 ja krossis 44 osalejat.

Laupäeval algavad võistlussõidud Piiroja rajal kell 9.45.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy