Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Rahvaralli viib Hiiumaa klassikalistele katsetele

Reedel ja laupäeval toimuval Topauto Hiiumaa rahvarallil on teiste seas kavas ka mitmed saare klassikaliste kiiruskatsete lõigud.

Rahvaralli esimese päeva kiiruskatsed sõidetakse asfaldil, seejuures läbitakse kahel korral ka Kärdla linnakatse. Teise võistluspäeva katsed kulgevad valdavalt kruusateedel, sisaldades muuhulgas lõike Hiiumaal peetud sportrallide kiiruskatsetest.

„Kasutame näiteks ajaloolisi sportrallide kiiruskatsete lõike Rattagus ja Lehtmas, mis on kohandatud rahvarallile sobilikuks,” rääkis ralli direktor Moonika Kurba. Sportrallit sõideti Hiiumaal viimati 2011. aastal.

Hiiumaa rallil töötab ka ralliraadio, lisaks üldülevaatele küsivad reporterid ka mitme lisakatse lõpus sõitjate kommentaare. Rallile stardib 150 ekipaaži, mis on ka korraldajate kehtestatud osalejate arvu ülempiiriks.

Topauto Hiiumaa rahvaralli lõpetab tänavused noorteralli Eesti meistrivõistlused ja rahvaralli EAL karikavõistlused. Lisaks on võistlusel mängus Uno Aava nimeline rändkarikas, mille võidab aastaks enda kätte rallipaar, kes võitnud oma masinaklassi arvestuses kõige rohkem lisakatseid. Jäädavalt omandab rändkarika rallipaar, kelle juht on karika võitnud kolm korda järjest või viis korda vaheldumisi.

Hiiumaa rahvaralli keskus asub Kärdla sadamas. Esimene auto läheb sealt rajale reedel kell 16.45 ja finišeerib samas laupäeval kell 17.16. Kahe päeva jooksul on kavas 12 kiiruskatset kogupikkusega 43,9 kilomeetrit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy