Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Rapla kardirada võõrustas noori talente

Rapla valla 130. juubeliaasta tähistamise raames pühapäeval Rapla kardirajal sõidetud Talendid Rajale 2021 kolmas etapp vaatamata ülimalt põnevatele võidusõitudele punktitabeli esimesse otsa suuri muudatusi ei toonud. Mõlemas peamises arvestuses võidutsesid favoriidid, kuid tee tulemuseni oli ehk keerulisem, kui senistel etappidel.

Eesti Autospordi Liidu ja Eesti Kardiliidu ühisettevõtmisena loodud laste hobikardisarja üldarvestuses võistlevad tänavu 2009. a ja hiljem sündinud lapsed. Raplas juba ajasõitudes säranud, kuid eelfinaalides tõeliselt hoogu sattunud Joosep Siniorg startis A-finaali parimalt stardikohalt. Tema kõrvalt asus etapivõitu püüdma üllatusmees ja vaid 8-aastane Raimo Kaljuste. Siiani kaks etappi võitnud Ramon Vlasenko oli stardis alles kolmas, mille tagas talle ühelt poolt tema eelfinaali parim koht; samas hoidis teda parimalt stardikohalt eemale pisut kahvatuvõitu ringiaeg.

Finaalis haaras Vlasenko aga juba kolmandas kurvis liidrikoha ning ei lasknud end sellelt kohalt heidutada kuni finišilipu langemiseni. Seevastu käis tõsine võidusõit tagapool: kiirelt tõusis teiseks Martti Raudleht, kes suutis küll mõned ringid Vlasenko tempos püsida, kuid pidi siis asuma tagantpoolt endale teed rajanud noore Markus Jauki rünnakuid tõrjuma. Ringi-ringi järel vahetasid poisid omavahel kohti, pakkudes seejuures pealtvaatajaile võrratult ausat ja vaatemängulist võidusõitu. Lõpuks Jauk teine, Raudleht kolmas.

Keerulisemalt käis aga Sinioru ja Kaljuste käsi. Kui imelist sõitu teinud nooruke Kaljuste pidas temast palju vanemate konkurentidega võitlusele kenasti vastu, siis kogenud Siniorg sattus tihtilugu sekeldustesse, teenis lõpuks välja 5-sekundilise ajakaristuse ning lõpetas A-finaali eelviimasel 8. kohal. Siiski jäi tema nimele võistluspäeva kiireim ring ühes sellega kaasneva 10 lisapunktiga.

Vlasenko kolmas järjestikune võit tähendab ühtlasi seda, et noormees stardib juba tuleval nädalavahetusel Põltsamaal Kuningamäe kardirajal sõidetaval Olerex Eesti kardispordi meistrivõistluste kolmandal etapil klassis Mini. Tegemist on Talendid Rajale 2021 iga üksiku etapi võitjale auhinnaks oleva sõiduga. Vlasenkole on see tänavu juba kolmandaks stardiks Eesti kardispordi kõrgeimal tasemel.

Sarja üldpunktiarvestust juhib pärast Rapla etappi täiseduga Vlasenko, teine ja kolmas on vastavalt Kaspar Pikkpõld ning Armin Kaar.

Vanemate laste ehk 2005-2008. a sündinute arvestuses jätkas Jürgen Laansoo hooaega sealt, kus see eelmisel etapil Unibet kardikeskuses suuna sai. Kindel võit nii eel- kui põhifinaalis annab talle nüüdseks selge edu punktitabelis lähima jälitaja ning Raplas teisena lõpetanud Hanna-Grete Suvemaa ees. Kolmandana finišeeris Rapla kardirajal alles kuuendalt kohalt startinud Gert-Martin Jesmin, kelle suurepärased võitlused rajal ning konkurentide teenitud ajakaristused aitasid talle viimaks välja teenida tema esimese poodiumikoha.

Vanemate vanusegrupi punktiarvestuse esiotsas muutusi ei toimunud: Laansoo  esimene, Suvemaa teine ning Steven-Marcus Ojapõld kolmas.

Nooremate laste ehk 2011. ja hiljem sündinute arvestuses oli Raplas sõidetud kolmandal etapil parim Jauk (üldarvestuses 2.), teine Kaljuste (4.) ja kolmas Maario Mättik (7.).

Lapse ja vanema võidusõidus olid parimad Andreas ja Andres Oopkaup, teised Romek ja Erik Allikas ning kolmandad Kregor ja Vaido Tamme.

Talendid Rajale 2021 sarjas jääb sõita veel kol etappi, mis sõidetakse vastavalt juulis, augustis ja septembris. Etappide toimumiskohad avalikustatakse sarja kodulehel peatselt.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy